Белият дом: САЩ подкрепят влизането на Украйна в НАТО

САЩ подкрепят влизането на Украйна в НАТО. Това заяви в четвъртък заместник прессекретарят на Белия Дом Карин Жан-Пиер, цитирана от ТАСС.

Тя беше попитана дали администрацията на американския президент Джо Байдън подкрепя влизането на Украйна в Северноатлантическия алианс. „Да, подкрепяме“, отговори говорителят на Белия дом.

„Както казах, администрацията на Байдън се ангажира да държи вратите на НАТО отворени за кандидатите (за членство), когато те са готови и могат да изпълняват задълженията си. Те трябва да изпълняват задълженията и отговорностите на членството в алианса и да допринасят за обезпечаване на сигурността в евроатлантическия регион“, добави тя.

Жан-Пиер припомни, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен сега е в Киев, за да потвърди „подкрепата на САЩ за суверенитета, териториалната цялост и независимостта на Украйна“. „Неговото пътуване също така подчертава значението на приемането на ключови закони в Украйна за укрепване на върховенството на закона, насърчаване на борбата с корупцията и икономическите реформи, които ще укрепят украинската демокрация и икономика и по-нататъшната евроатлантическа интеграция“, каза заместник-прессекретарят на американския президент.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка