Бербатов ахна: Алвеш вкара като Скоулс

Juventus Defender from Brazil Dani Alves celebrates after scoring during the UEFA Champions League semi final second leg football match Juventus vs Monaco, on May 9, 2017 at the Juventus stadium in Turin. / AFP PHOTO / Valery HACHE

Димитър Бербатов се възхити на гола на Дани Алвеш при победата на "Ювентус" с 2:1 над "Монако" в полуфинала реванш на Шампионската лига. Българската звезда бе гост в студиото на английския канал BT Sport 2.

"Само Пол Скоулс можеше да вкарва такива голове - коментира Бербатов волето на бразилския защитник. - Дани Алвеш е десен бек с техниката на нападател. Едва ли вратарят на "Монако" е очаквал да стреля от такава позиция. А да не говорим дали е очаквал да улучи."

Партньорът на Бербатов в тв студиото - легендарният бранител Рио Фърдинанд, се включи в хвалбите: "Алвеш е брилянтен навсякъде по терена. Може да отиграва топката при всички ситуации със самочувствието, че няма да я загуби. На тренировка един футболист ще се опита сигурно 30 пъти да бие такова воле и нито веднъж да не улучи вратата. А Алвеш го направи в полуфинал на Шампионската лига."

Докато Фърдинанд отдавна прие ролята на телевизионен коментатор, напоследък Бербатов често се изявява като такъв. Нападателят отказва да обяви край на кариерата си и твърди, че благотворителният мач срещу фондацията на Луиш Фиго на 14 юни не е бенефис. Но в Англия намекват, че е много вероятно Бербатов да се нареди до плеяда бивши звезди, които анализират в тв студиото.

А глупостта на "Барселона" се превърна в радост за "Ювентус". Миналата година каталунците пуснаха Алвеш без пари в Торино. Дори искаха да го изгонят 12 месеца по-рано, но заради трансферната забрана удължиха договора му с намалена заплата. "Шефовете на "Барса" се отнесоха неуважително - каза Алвеш преди две седмици. - Три години четях, че искат да ме гонят, а никой не ми казваше нищо."

Алвеш има 23 трофея с "Барса", включително два требъла - през 2009 и 2015 година. Сега е на път да направи трети с "Ювентус". Освен трите трофея в Шампионската лига той има и два в Лига Европа със "Севиля". Четири пъти е печелил Суперкупата на Европа и три пъти е триумфирал в световното клубно първенство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят