Берен Саат става ясновидка

Гонджа Вуслатери ще й партнира в нова телевизионна поредица

След двугодишно отсъствие от телевизионния ефир Берен Саат най-сетне обяви, че има нов проект. Става въпрос за предстоящ сериал на онлайн платформата Netflix, който предстои да тръгне догодина. След Чаатай Улусой (със "Защитникът") екранната Бихтер от "Забраненият плод" е втората турска звезда, която ще оглави продукция на световния видео стрийминг гигант.

Берен Саат е готова да се превъплъти в образа на жена на име Атия със паранормални способности. Това ще се случи в нови интернет проект за Netflix - "Uyanisi" / Пробуждане/. Сюжетът на сериала, които до скоро се пазеше в пълна тайна, се придържа към основата на романа на известната турска астроложка и консултантка Шенгюл Бойбаш - "Пробуждането на света".

Освен Берен Саат в сериала ще участва и актрисата Гонджа Вуслатери, която в момента българските телевизионни зрители гледат като безхарактерната Шуле в турския сериал "Майка". От мъжка страна екранен партньор на Берен ще е Мехмет Гюнсюр, познат ни от ролите си в сериалите "Златната клетка" (Мехмет) и "Великолепният век" (Шехзаде). Според пресата в южната ни съседка само за един епизод Берен ще взима рекорден хонорар от 100 хиляди турски лири, който е върхова точка като сума в кариерата ѝ до момента.

За последно Берен Саат бе на екран през 2016-а в ролята на Кьосем в първия сезон на поредицата "Великолепният век: Кьосем", излъчен у нас в ефира на bTV миналото лято. Актрисата обаче участва само в първия сезон на историческата сага, тъй като във втория - героинята й остарява и тогава екранната Фатмагюл отказа да играе по-възрастната Кьосем Султан. Сценаристите избраха ролята да поеме Нургюл Йешилчай, който без излишна суетност прие да се превъплъти в образа.

Сега, по повод новия сериал, Берен Саат, която наскоро отпразнува своята 35-годишнина, признава, че това е една от онези роли, в които с пълна сила можете да изяви себе си.

"Сюжетът е направен въз основа на романа Шенгюл Бойбаш "Пробуждането на света". Сценарият веднага ми хареса, а моята роля е много интересна", споделя пред турските медии актрисата. Саат добавя, че изучаването на сценария й е отнело много време. Тя така е потънала в работа, че дори не могла да присъства на сватбата на своята колежка, Хазал Кая, с която играха заедно в хитовия сериал "Забранения плод".

По този повод Берен пояснява: "В медиите имаше много слухове и невярна информация, по-специално, че не съм били поканена на сватбата. Не е така, просто съм много заета с подготовката на новата роля ..."

Снимките на новия сериал започнат в края на март в Гьобекли тепе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали