Бившият екоминистър Евдокия Манева: Казусът с италианския боклук може да е фалшива новина

Евдокия Манева

Този случай не е изолиран и независимо, че в момента има неяснота за какво става дума, напълно е възможно да се окаже, че това съобщение в италианските медии не отразява действителността. Това каза пред БНТ Евдокия Манева, бивш министър на околната среда и водите, относно случая с 800-те тона боклук, спрени на италианска територия.

По думите ѝ има три направления, в които може да се засили контрола и да се установи какво става в България.

"Две от направленията са разрешени. Едното е за изгаряне на отпадъка в ТЕЦ-ове или съоръжения, които имат надеждни съоръжения и второто е за рециклиране при определени условия", заяви бившият екоминистър.

До думите й това може да се провери на базата на разрешителните, които е издавало Министерството на околната среда и водите и проверките, които е извършвало, след това, защото не е достатъчно да издадеш разрешително. Добре е да знаеш какво се случва след това - дали количеството, което си разрешил, е внесено, дали то отговаря по качество на това, което ти си разрешил и какво се случва по-нататък - наистина ли работят участните съоръжения и т.н., продължи Манева.

Коментари

Задължително поле