Бивш помощник на Макрон е под стража заради неспазване на правилата на съдебния надзор

Макрон, охранител

Бившият помощник на френския президент Еманюел Макрон Александър Беналя е поставен под стража заради неспазване на правилата за съдебен надзор, информира руският Коммерсантъ, като се позовава на френската телеграфна агенция Франспрес. Адвокатът на Беналя Жаклин Лафон вече е подала жалба против временното задържане на клиента й.

Неотдавна в публичното пространство се появиха части от записа на разговор между Александър Беналя и неговия помощник Венсан Кразе, който също е участник в „делото Беналя“. Според правилата за съдебен надзор на тях им е забранено да се срещат и да общуват.

През лятото на 2018 година около господин Беналя се разрази публичен скандал, след като вестник Le Monde публикува видеозапис от инцидент, случил се в Париж по време на първомайска демонстрация. От записа се вижда как полицаи задържат демонстрант, докато един от тях го бие с палка и го поваля на земята. В него беше разпознат, помощникът на президента Александър Беналя, който няма никакво отношение към полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа