Бившият прессекретар на Елизабет II отрече в кралското семейство да има расизъм

Бившият прессекретар на британската кралица Елизабет Втора отрече в кралското семейство да има расизъм и каза, че дискриминационно отношение съществува основно в социалните медии, съобщи ДПА.

Чарлз Ансън, който работи за кралицата от 1990 г. до 1997 г. се изказа по темата, след като херцогинята на Съсекс Меган заяви в интервю за Опра Уинфри, че имало „тревоги и няколко разговора” на тема „колко тъмна би била кожата на Арчи, когато се роди”.

Мeган отказа да каже кой е разговарял със съпруга ѝ Хари за цвета на кожата на Арчи, защото това би „навредило много” на тези хора.

„Не мисля, че има и следа от расизъм в кралското семейство”, каза Ансън пред Би Би Си. „Смятам, че той се проявява много повече не толкова в основните печатни и електронни медии, смятам, че такива проява на расизъм са най-активни в социалните медии”.

Когато водещата Марта Кърни отбеляза, че съпрузите нямат предвид това, той добави: „Имам го предвид и очевидно трябва да се обърне внимание”.

В експлозивното си интервю, излъчено от американския телевизионен канал Си Би Ес в неделя, Меган разкри, че страдала много по времето, когато била високопоставен член на британското кралско семейство и заяви: „вече не исках да съм жива”. Тя каза, че търсила помощ от други членове на кралското семейство, но никой не се отзовал.

Ансън обясни, че има медицинска служба в структурата на двореца, за която той си спомня как се отзовавала винаги при нужда на членовете на кралското семейство и на служители на двореца.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа