Бивши министри ще управляват летище София

Илияна Цанова е била вицепремиер в две служебни правителства.

Илияна Цанова и Филип Гунев влизат в надзора

СОФ Кънект обещава 624 млн. евро инвестиции 

Бившият вицепремиер в служебните правителства на Марин Райков и Георги Близнашки - Илияна Цанова, ще оглави Надзорния съвет на СОФ Кънект - концесионерът на летище София.

В ролята си на председател, тя ще отговаря за управлението на съвета и ще се грижи да осигури максимална ефективност на действията му и оперативното ръководство на летището, съобщиха от фирмата концесионер.

В съвета влиза и Филип Гунев - зам.-министър на вътрешните работи в правителството на Пламен Орешарски, във втория кабинет на Бойко Борисов и в служебния на Огнян Герджиков.

Негови членове са още: Тиери Део (Meridiam), Марко Росо (Meridiam), Давид Делгадо Ромеро (Meridiam), Гив Сардари (Meridiam), Кристиян Мандл (независим член, признат европейски предприемач с опит в авиацията, технологиите и финансите, който е добре известен и със своите социални предприемачески дейности), и Ралф Гафал (Летище Мюнхен).

От СОФ Кънект потвърдиха ангажимента си за развитие на летище София и българската икономика, като извършиха в срок плащането на първоначалното концесионно възнаграждение в размер на 660 милиона лева (с включен ДДС) на 19 април. Това първоначално концесионно възнаграждение ще постъпи директно в държавния бюджет за 2021 г. и ще подкрепи българската икономика. Плащането е направено изцяло, независимо от най-голямата криза в историята на авиацията, посочват от компанията.

И допълват, че вече са официален и единствен оператор на летище София, което позволява изпълнението на инвестиционната им програма в размер на 624 милиона евро.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес