Бивш военен гърми по британски колоездачи (ОБЗОР) Ранил англичанин в крака, предал се на полицията и получил сърдечна криза

Бургаската болница „Лайф хоспитал“, където вчера бе опериран раненият англичанин. Снимка АВТОРКАТА

Бивш военен се сби с двама британци и простреля единия от тях в крака със законния си пистолет “Макаров”. После се предаде на полицията и получи сърдечна криза.

Екшънът се разигра около 9,30 ч на пътя край село Оризаре, община Несебър. Англичаните карали велосипеди, а покрай тях минал с колата си 54-годишният Недю Г. Шофьорът се почувствал засечен от колоездачите, спрял и слязъл да се разправя с тях, макар да не знаел английски. От дума на дума и от жест на жест, стигнали до бой. Недю Г. се добрал до автомобила си, взел си пистолета и започнал да гърми. Стрелял два пъти във въздуха, а после в крака на единия от чужденците.

Случайно преминаващ шофьор позвънил на 112 и пристигнала линейка. Раненият англичанин бил откаран в бургаската болница “Лайф хоспитал” без опасност за живота. “Пациентът бе опериран от колегите, за да му извадят куршума”, каза пред Труд шефът на болницата д-р Спасимир Иванов.

Пострадалият чужденец не е турист, а живее в свой дом в близкото село Кошарица. Недю Г. има къща в центъра на Оризаре, но преди инцидента двамата не са се познавали, казаха местните хора. Бившият военен не бил арестуван, а откаран в болница, тъй като получил сърдечен пристъп.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Заглавието трябва да е: „При самоотбрана …… нарочно не застреля брутални пияндета на велосипеди“.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.