Бивш командир на „Айдар“: В Часов Яр се решава съдбата на четири големи украински града

Снимка: Туитър

Ситуацията в Торецкото направление на фронта е изключително тежка и руската армия напредва необичайно бързо. В Часов Яр се решава съдбата на четири града. За това предупреждава военният експерт и бивш командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий, предаде Radio NV, цитирано от УНИАН

Дикий коментира темповете на настъпление на руските въоръжени сили в района на Торецк. Бившият командир на "Айдар" сравни ситуацията с гасене на пожар поради прехвърлянето на всички налични резерви на Въоръжените сили на Украйна в района.

„Ясно е, че е имало някаква грешка от наша страна“, каза бившият офицер от украинските въоръжени сили. Той допусна възможна грешка при ротацията на две украински бригади, което доведе до пробив на руските въоръжени сили. Дикий добави, че успехът на руските военни в тази посока ще доведе до влошаване на ситуацията за Киев край Часов Яр.

По-рано украинският генерал-лейтенант Игор Романенко говори за настъплението на руските въоръжени сили край Торецк. Той също така отбеляза повишената интензивност на боевете и напредването на руските военни в различни сектори на фронта, включително в района на Купянск и Угледар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа