Бивш шеф на парламента ожъна нива с балон

Бившият депутат и шеф на 39-тото НС доц. Борислав Великов се издигна с балон над Монтана, но вятърът приземи плавателното средство в нива с царевица. При кацането никой не е пострадал, но балонът ожънал няколко реда с царевица, разказа самият политик. Великов пристигнал на летището в монтанското село Ерден в края на миналата седмица и решил да се възползва от присъствието на няколко въздушни балона, които извършвали демонстрационни полети. Заедно с приятели-съпартийци ексдепутатът се качил на един от балоните и полетял над полето край река Огоста. „Преживяването и гледката бяха страхотни! Като на длан се виждаше красотата на почти целия Северозапад от Балкана до Дунав!”, сподели бившият парламентарен шеф.

Когато балонът тръгнал да се приземява обаче се извил силен вятър и ситуацията станала критична. „Водачът ни предупреди да се държим здраво и пое към нива с царевица с надеждата стъблата да изиграят ролята на спирачки. Балонът почна да се удря в царевицата, затресе се и накрая спря. Но повалихме няколко реда!”, разказаха спътниците на политика. „Не се изплашихме, полетът беше чудесен, но кацането не беше много приятно!”, допълниха въздушните пътешественици.

Доц. Борислав Великов – който беше депутат в три парламента, е любител на екстремните изяви. Преди време той скочи с парашут пак на летището в Ерден, напомниха любители на въздушните спортове. Пътешествията с балон над област Монтана бяха част от Фестивал на балоните, в които участваха 10 екипажа от България и Румъния. Изявата е финал на трансграничен проект, който популяризира природните забележителности в граничните области на двете страни. Туроперотори заявиха, че ще влючат полетите с балон в предлаганите от тях маршрути от двете страни на Дунав.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България