Бизнесменът Петър Христов ще бъде почетен посмъртно с награда за толерантност от Институт „Шимон Перес”

Бизнесменът Петър Христов ще бъде почетен посмъртно с награда за толерантност от Институт „Шимон Перес”, Израел.

Тя ще бъде присъдена във връзка с неговите житейски постижения и въздействие върху българското общество. Наградата ще бъде връчена от председателят на Световната ционистка организация в България.

Приживе, Петър Христов подпомагаше множество институции и организации в цялата държава – домове за стари хора, домове за деца лишени от родителски грижи, клиники за лечение, детски градини, училища, университети, библиотеки. Христов бе дарител и инициатор в множество кампании, сред които са акцията за лечението на Мануела Горсова, благотворителната инициатива „Нека бъдем по-добри”, която има за цел да събере средства за разкриване на Центрове за лечение и рехабилитация на хора в състояние на „будна кома”.

През 2014г. бе генерален дарител на втората в България площадка за деца със специфични образователни потребности „Азбукари”, която се използва и до днес в парк Марно поле, гр. Велико Търново. Безрезервно заставаше и зад кампанията „Стари вестници за нови книги”, имаща за цел да стумулира четенето сред подрастващите и същевременно да набира средства в подкрепа на фондация „Искам бебе”.

Отличието ще бъде връчено във Велико Търново в навечерието на 17 ноември – датата на която Петър Христов щеше да навърши 50 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България