Бизнесът, местна и изпълнителна власт дискутират европредседателството, инвестициите и иновациите на кръгла маса в Пловдив

Бизнесът, местната и изпълнителната власт ще дискутират тази сряда на кръгла маса в Пловдив възможностите на европредседателството за допълнително привличане на инвестиции, както и засилващата се роля на иновациите. На фокус ще бъдат и възможностите за публично-частно партньорство, с цел изграждането на индустриални зони и свързаната с тях инфраструктура.

Кръглата маса ще се проведе в една от залите на хотел „Империал”, а неин организатор е Българската агенция за инвестиции. Целта е широката общественост и по-конкретно инвеститорите да бъдат информирани за възможностите и общата полза от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Ще бъде поставен акцент върху необходимостта от изграждане на единна ЕС стратегия за развитие на индустрията, както и ще бъде разгледана връзката инвестиции-иновации.

Очакван резултат от дискусионната среща е да генерира идеи от бизнеса относно привличане на нови потенциални инвеститори, които с избора си да се позиционират в България, затварят кръга „производител-доставчик“. Идеята на такъв тип среща е даването на гласност в обществото и осигуряването на информация за избора на даден инвеститор да реализира своя проект в даден район.

Покани за присъствие са изпратени до Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на ЕС, Емил Караниколов, министър на икономиката и енергетиката, Здравко Димитров, областен управител на Пловдив, Иван Тотев, кмет на Пловдив, инж. Пламен Панчев, съуправител на "Тракия икономическа зона" и др.

Коментари

Задължително поле