Бизнесът хареса програмата на ГЕРБ (ВИДЕО)

Предизборната програма на ГЕРБ съвпада с приоритетите на четирите национално представени работодателски организации. Това стана ясно на срещата между Бойко Борисов и представителите на КРИБ, БСК, АИКБ и БТПП.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/1943366905891370/

"Отправихме покана на партиите, които според социологическите проучвания имат шанс да влязат в следващия парламент. Първата среща бе с ГЕРБ. Представихме им нашите приоритети и констатирахме голямо сходство с тяхната програма. Например запазването на данъчния модел, което съвпада с позицията на ГЕРБ. Наш важен приоритет е реформата в образованието, както и ускоряване на процесите в еврозоната и влизане в европейския банков съюз. Съвпада и искането за облекчаване на административната тежест за бизнеса. Оценяваме прогнозите на ГЕРБ за икономиката като реалистични, споделяме и визията им за развитие на енергетиката", заяви председателят на АИКБ Васил Велев сред срещата.

Велев посочи и някои от областите, където има леки разминавания. "Искаме да видим повече ангажименти за регулиране на монополите, в сферите на сигурността и за борбата с корупцията. Но предимствата на програмата са налице", заключи Велев.

"Да благодаря на колегите за поканата и срещата. Всяка една цифра в нашата програма съвпада с разчетите, които бизнесът има. В това число за увеличение на средната и на минималната работна заплата", каза Бойко Борисов. Въпреки надеждите, изразени от работодателските организации, лидерът на ГЕРБ обясни, че се притеснява, че ще има стабилно стабилно правителство след изборите. "Бюрокрацията изяжда бизнеса и мъчи обществото. Затова другата седмица - понеделник-вторник, ще ви покажем идеите ни за електронно управление, включително в правосъдието и системата на здравеопазването. На срещата ни дадоха някои много добри идеи и след като им направим корекции при нас, ще има още по-голям напредък", каза Борисов. Той обеща, че ще продължи срещите си с представителите на българския бизнес.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика