Еди Рама: Изказването ми за общ президент на Албания и Косово беше извадено от контекста

Прокуратурата предаде на съд Кирил Принца

Отнеха 2 кг злато на циганка баячка Държавата води дела за имущество за над 3 млн. лв. на Маринови от Долни Дъбник

Застрахователи осъдени да платят 128 000 лв. обезщетение на ранено дете

Строят две иновативни къщи за новия кризисен център за лица в Търново Инвестицията е за 2,1 млн.лева

Силите за специални операции на България и Македония със съвместно учение през май

Пиян вокалист на „Кикимора” провали грандиозния концерт във Велико Търново със Старозагорската опера Публиката напуска залата по средата на „Children in Time“

Христина Даскалова е новият зам.-председател на Апелативен съд – Велико Търново

ВСС избра нов районен прокурор на Козлодуй

Бизнесът отмени протеста срещу поскъпването на тока Той щеше да се проведе на 28 февруари т.г.

Инициатива за 130 години от създаването на Бургаската библиотека: Брандиран автобус с ликовете на родни класици пътува по линия № 9

Тръмп промени позициите си: По-строг контрол на оръжията в САЩ (ИНФОГРАФИКА) Президентът обмисля и други мерки

Москва вини Вашингтон в намеса във вота за Кремъл Много било трудно да се поправят отношенията

На 332 българи е отказано лечение в чужбина през 2017 г.

Илияна Йотова връчва български документи на сърбин, спасител от Лим

Бизнес мастър клас по банкиране се проведе в Стопанска академия

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” е сред висшите училища, в които се реализира инициативата Бизнес мастър клас от банкови специалисти. Това е специална серия от практически лекции, при която в ролята на лектори влизат топ мениджъри и водещи експерти от екипите на банката. Идеята е да се даде възможност на студенти от икономически специалности да почерпят практически опит от утвърдени професионалисти.

За да представят целта на инициативата и да проведат първото обучение, в Стопанска академия гостуваха Крум Алексиев – директор „Маркетинг и клиентски сегменти” и Елена Белева – експерт „Човешки ресурси”. Лекторите и участващите в обучението студенти приветства зам.-ректорът по студентска политика и институционални комуникации доц. д-р Николай Нинов. Той подчерта, че в обученията, предвидени в рамките на инициативата с подзаглавие „Поредица събития от икономисти за икономисти”, студентите ще имат възможност да черпят информация и опит от утвърдени специалисти от реалния бизнес.

„Целта ни е да скъсим дистанцията от учебната скамейка до мечтаната работа и да сглобим теорията с практиката. А за да скъси това разстояние, бизнесът идва на крака в университетите”, поясни пред свищовските студенти Елена Белева. Говорейки за необходимите умения, които студентите трябва да придобият за да бъдат успешни, тя подчерта, че едно от най-важните неща е да разберат какво искат и да не спират да търсят.

Темата, която представи Крум Алексиев бе „Управление на личните финанси, инвестиции и спестявания”. Той обясни на студентите какво е предизвикателството да управляваш личните финанси, като подчерта, че това е нещо, към което те трябва да подходят още от най-млада възраст. „Да управляваш личните си финанси е отговорна и много важна задача, която изисква постоянство, упоритост и мислене в дългосрочен план”, каза Крум Алексиев.

Той изрази убеденост, че като бъдещи икономисти, свищовските студенти са добре подготвени теоретично за да могат при управлението на личните си финанси да се преборят и да изберат между емоционалното и рационалното решение – дали да похарчиш парите си сега, защото в момента имаш нужда от тях или да ги спестиш и инвестираш. Лекторът коментира и концепцията за човешкия и финансовия капитал. Той поясни, че в началото на своята кариера младите хора имат голям човешки капитал и голям потенциал да го развият, а в края на живота човешкият капитал намалява и се увеличава финансовия капитал ако човек се е насочил в тази посока. В презентацията си гост-лекторът поясни още каква е взаимовръзката между управлението на личните финанси и дейността при банкирането на дребно.

Проведеното първо обучение в Стопанска академия предизвика интерес и множество въпроси от страна на участващите студенти. В дискусия с гостите, те имаха възможност да разберат как се случва бизнесът на практика, получиха идеи как да се ориентират за посоката на бъдещата си професионална кариера и научиха какви практически знания и умения са им необходими за да имат мечтания летящ старт в професионалната си реализация.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете