На 25 май 2018 да почерпят

Раздадоха наградите “Аскеер 2018” За цялостен принос в развитието на театралното изкуство отличиха Васил Михайлов

Хазал от “Черната перла” не крие новата си любов Актрисата Ханде Ерчел твърди, че славата не я е променила

100-годишна сграда се срути в Аржентина и уби трима

Николас Мадуро се закле за втория си мандат като президент на Венецуела

Макрон и Путин се срещнаха в Константиновския дворец край Санкт Петербург

Връчват наградите “Аскеер” за постижения в театралното изкуство

Григор Димитров започва с мач срещу Виктор Троицки на “Ролан Гарос” Рафаел Надал среща Александър Долгополов на старта на турнира в Париж

Борисов на приема в Рим: Народите на България и Република Македония са още по-близки

Абитуриентите от училището на Теодосий Спасов се сбогуваха с концерт

Започнаха абитуриентските балове в Благоевград

“Свободна книжарница” на празника в Сливен

Доналд Тръмп: Въоръжените ни сили са в готовност, ако Ким Чен-ун предприеме “безразсъдни действия”

24 май в женския затвор в Сливен: Изложба за Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Двоен поклон пред гроба на Свети Кирил Премиерът Борисов и македонският му колега Зоран Заев заедно почетоха паметта и делото на светите братя Кирил и Методий в базиликата „Сан Клементе”

Бизнес мастър клас по банкиране се проведе в Стопанска академия

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” е сред висшите училища, в които се реализира инициативата Бизнес мастър клас от банкови специалисти. Това е специална серия от практически лекции, при която в ролята на лектори влизат топ мениджъри и водещи експерти от екипите на банката. Идеята е да се даде възможност на студенти от икономически специалности да почерпят практически опит от утвърдени професионалисти.

За да представят целта на инициативата и да проведат първото обучение, в Стопанска академия гостуваха Крум Алексиев – директор „Маркетинг и клиентски сегменти” и Елена Белева – експерт „Човешки ресурси”. Лекторите и участващите в обучението студенти приветства зам.-ректорът по студентска политика и институционални комуникации доц. д-р Николай Нинов. Той подчерта, че в обученията, предвидени в рамките на инициативата с подзаглавие „Поредица събития от икономисти за икономисти”, студентите ще имат възможност да черпят информация и опит от утвърдени специалисти от реалния бизнес.

„Целта ни е да скъсим дистанцията от учебната скамейка до мечтаната работа и да сглобим теорията с практиката. А за да скъси това разстояние, бизнесът идва на крака в университетите”, поясни пред свищовските студенти Елена Белева. Говорейки за необходимите умения, които студентите трябва да придобият за да бъдат успешни, тя подчерта, че едно от най-важните неща е да разберат какво искат и да не спират да търсят.

Темата, която представи Крум Алексиев бе „Управление на личните финанси, инвестиции и спестявания”. Той обясни на студентите какво е предизвикателството да управляваш личните финанси, като подчерта, че това е нещо, към което те трябва да подходят още от най-млада възраст. „Да управляваш личните си финанси е отговорна и много важна задача, която изисква постоянство, упоритост и мислене в дългосрочен план”, каза Крум Алексиев.

Той изрази убеденост, че като бъдещи икономисти, свищовските студенти са добре подготвени теоретично за да могат при управлението на личните си финанси да се преборят и да изберат между емоционалното и рационалното решение – дали да похарчиш парите си сега, защото в момента имаш нужда от тях или да ги спестиш и инвестираш. Лекторът коментира и концепцията за човешкия и финансовия капитал. Той поясни, че в началото на своята кариера младите хора имат голям човешки капитал и голям потенциал да го развият, а в края на живота човешкият капитал намалява и се увеличава финансовия капитал ако човек се е насочил в тази посока. В презентацията си гост-лекторът поясни още каква е взаимовръзката между управлението на личните финанси и дейността при банкирането на дребно.

Проведеното първо обучение в Стопанска академия предизвика интерес и множество въпроси от страна на участващите студенти. В дискусия с гостите, те имаха възможност да разберат как се случва бизнесът на практика, получиха идеи как да се ориентират за посоката на бъдещата си професионална кариера и научиха какви практически знания и умения са им необходими за да имат мечтания летящ старт в професионалната си реализация.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.