Извадиха 8 младежи от снежен капан на пътя Бузлуджа – Шипка

Издирват злосторник нарязал гумите на кола в Търново

Взривиха златарско ателие в центъра на Бургас

Глобиха 3 000 лв. фирма след откъсната ръка

„Труд“ пристигна отвъд Южния полярен кръг

Емил Димитров-Ревизоро: Ще разсекретим всичко около доклада за БАЦИС

АПИ: Над 900 машини обработват пътните настилки в страната

Сменят 30-годишна апаратура в шуменската болница

Московски: След анализите на Световната банка и ЕБВР процедурата за концесията на летище София ще бъде рестартирана

Петима пострадали при катастрофа между микробус и трамвай в София

Арестувани са двама за взрива на банкомат в Сапарева баня

Кметът на Солун: Разочарован съм, защото след 25 г. спорове за името на Македония сме в същата позиция

Шиндзо Абе: Япония ще накара КНДР да промени своя курс и да се откаже от ракетно-ядрените си програми

От днес грипна епидемия и в Благоевград

Спасителна акция за блокирани в старопланинска хижа близо до връх Шипка

„Бизнес психология“ и „Застраховане“ са най-новите магистърски програми на Пловдивски университет

„Бизнес психология“ и „Застраховане“ са най-новите магистърски програми на Факултета по икономически и социални науки (ФИСН) на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, за които вече може да се подават документи за академичната 2017/2018 г.

Кандидатстването за тях, както и за останалите 11 пазарно ориентирани магистратури на ФИСН, продължава до 29 септември, като единствено за дипломиращите се през месец септември 2017 г.крайният срок е удължен до 10 октомври обявиха от най-голямото висше училище в града под тепетата.

Специалността „Бизнес психология“ е в професионално направление „Администрация и управление“ и е насочена към мениджърите, предприемачите, собствениците на фирми, както и към тези, които желаят да развият уменията си в бизнес психологията. Акцентът е поставен върху основните социално-психологични процеси в бизнес организациите. Обучението продължава 3 семестъра и включва академичните курсове „Психология на управлението“, „Бизнес мениджмънт“, „Психологическо консултиране в организацията“, „Превенция и управление на професионалния стрес“, „Лидерство и работа в екип“ и „Професионална психодиагностика, оценка и развитие на персонала“.

Завършилите другата магистърска програма „Застраховане“ пък ще могат да намерят успешна професионална реализация, както в различните нива от управленската структура на застрахователните дружества, така и като застрахователни посредници. Изучаваните дисциплини в нея са съобразени с последните теоретични разработки и установените добри практики в застрахователния бизнес.

Сред основните академични курсове са „Икономика на застраховането“, „Финансов анализ“, „Счетоводство и анализ на застраховането“, „Мениджмънт на застрахователното дружество“, „Застрахователни продукти“, „Управление на риска в застрахователното дружество“, „Застрахователна превенция“. Придобитите знания ще позволят на студентите да се ориентират в сложните процеси на застрахователната дейност.

Магистърската програма „Застраховане“ е в професионално направление „Икономика“. Обучението по нея продължава 2 семестъра за завършилите бакалавърска степен в същото направление или в „Администрация и управление“. Четири семестъра продължава обучението за бакалаври от други професионални направления.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.