5-годишно момче е блъснато от кола в Търговище

Отмениха забраната за ползване на водата в село Владимирово

Ще обсъждат в Стара Загора мерки срещу агресията в училище

Ученици танцуват в междучасие за здраве

Арестуваха турчин, опитал да подкупи полицаи в Харманли

Полицията в Румъния разследва “подозрителната” смърт на местен журналист

Кристиан Вигенин: Не съм чул премиерът ни да е поздравил Владимир Путин за преизбирането му

Фотографска изложба представя красотата на Велико Търново през всички сезони

Хакери манипулирали игрални автомати в цялата страна Четирима души са задържани

Палестинският президент Махмуд Абас нарече американския посланик в Израел „кучи син“

Задържаха Саркози, ще го разпитват за изборни нарушения

Цветан Цветанов: Темата сигурност не трябва да има политически оттенък

Ръководството на МВР даде положителна оценка за работата на ОДМВР- София

Милен Велчев: Би било грешка, ако страната ни настоява на всяка цена да купи ЧЕЗ

Президентът на Сърбия Александър Вучич е на необявено посещение в САЩ

„Бизнес психология“ и „Застраховане“ са най-новите магистърски програми на Пловдивски университет

„Бизнес психология“ и „Застраховане“ са най-новите магистърски програми на Факултета по икономически и социални науки (ФИСН) на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, за които вече може да се подават документи за академичната 2017/2018 г.

Кандидатстването за тях, както и за останалите 11 пазарно ориентирани магистратури на ФИСН, продължава до 29 септември, като единствено за дипломиращите се през месец септември 2017 г.крайният срок е удължен до 10 октомври обявиха от най-голямото висше училище в града под тепетата.

Специалността „Бизнес психология“ е в професионално направление „Администрация и управление“ и е насочена към мениджърите, предприемачите, собствениците на фирми, както и към тези, които желаят да развият уменията си в бизнес психологията. Акцентът е поставен върху основните социално-психологични процеси в бизнес организациите. Обучението продължава 3 семестъра и включва академичните курсове „Психология на управлението“, „Бизнес мениджмънт“, „Психологическо консултиране в организацията“, „Превенция и управление на професионалния стрес“, „Лидерство и работа в екип“ и „Професионална психодиагностика, оценка и развитие на персонала“.

Завършилите другата магистърска програма „Застраховане“ пък ще могат да намерят успешна професионална реализация, както в различните нива от управленската структура на застрахователните дружества, така и като застрахователни посредници. Изучаваните дисциплини в нея са съобразени с последните теоретични разработки и установените добри практики в застрахователния бизнес.

Сред основните академични курсове са „Икономика на застраховането“, „Финансов анализ“, „Счетоводство и анализ на застраховането“, „Мениджмънт на застрахователното дружество“, „Застрахователни продукти“, „Управление на риска в застрахователното дружество“, „Застрахователна превенция“. Придобитите знания ще позволят на студентите да се ориентират в сложните процеси на застрахователната дейност.

Магистърската програма „Застраховане“ е в професионално направление „Икономика“. Обучението по нея продължава 2 семестъра за завършилите бакалавърска степен в същото направление или в „Администрация и управление“. Четири семестъра продължава обучението за бакалаври от други професионални направления.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.