Бисер Петков: Провеждаме регулярни срещи с организациите на хората с увреждания

Провеждаме регулярни срещи с организациите на хората с увреждания. Това заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, предаде БГНЕС.

Министър Петков бе изслушан в ресорната парламентарна комисия, където отговаряше на въпроси за политиката на ръководеното от него министерство. Пред депутатите той изведе на преден план необходимостта от диалог за решаването на проблемите на всички социални групи.

„Миналия петък отидох при протестиращите пред Народното събрание майки на дежа с увреждане. В работната група, която подготвя проект на закон за хората с увреждания са включени, както представители на национално представените организации, така и на майките на деца с увреждания. Водим диалог с всички“, аргументира се социалният министър. Той обърна внимание на факта, че представители на майките на деца с увреждания, които преди време протестираха, дори са били привлечени в работната група, която работи по законопроекта. „Това е правилно. Те също трябва да участват в подготовката. Нашата роля е да балансираме и да водим нещата към решение, което да е в полза на хората с увреждания, без значение кой ги представлява – дали признат като национално представителен или просто протестира на улицата“, смята Бисер Петков.

Той обърна внимание и на свършеното от министерството по механизма за минималната работна заплата. „След като проведохме две срещи по проекта на споразумение за определяне на минималната работна заплата, всъщност установихме, че неизбежно се поставят и други актуални теми от социалния диалог. Решихме да сложим един пакет от нерешени въпроси и да търсим компромис между работодателите и синдикатите. Намирането на такъв компромис по теми, които отдавна стоят в дневния ред, е трудно. Водим този разговор“, увери социалният министър.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България