На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Благоевград с потенциал за изграждане на Регионален иновационен център в помощ на бизнеса

Възможностите за изграждане на Регионален иновационен център в Благоевград , обслужващ територията на Югозападна България, бяха обсъдени на среща днес. Тя се проведе в Община Благоевград, а на нея присъстваха представители на ЮЗУ „Неофит Рилски“, Американски университет в Благоевград, представители на местния бизнес в ИКТ сектора, Неправителствени организации и представители на Община Благоевград.

Целта е чрез Регионалния иновационен център да бъде подпомогнато изграждането и развитието на съвременна научно-изследователска и иновационна инфраструктура. Това ще стане в сътрудничество между научни организации и регионалния бизнес.
Идеята е с изграждане на Регионалния иновационен център, бизнесът да разчита на кадрите на двата университета в Благоевград, както и на технически насочените средни училища в региона.
Концепцията е разработена с цел до 2020 г. България да постигне сериозен напредък в иновационното си представяне на ниво ЕС за справяне с обществените предизвикателства в сферата на демографията.

По време на срещата, представителите на главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“, Министерство на икономиката поясниха, че по Процедурата ще бъдат подкрепяни съвместни проекти инициирани от няколко предприятия с висок иновативен потенциал в сътрудничество с научноизследователски организации, които да имат за резултат създаването на научноизследователски и иновативен капацитет за подпомагане и развитие на местната икономика за по-висока добавена стойност на региона.
Процедурата е в рамките на Приоритетна ос 1 „Технологично развитие и иновации“, Инвестиционен приоритет 1.1. „Технологично развитие и иновации“ на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.