Близките на убитата Виктория Маринова смятат, че присъдата на Северин Красимиров е неадекватна

След като Северин Красимиров получи 30 години затвор за убийството на Виктория Маринова, близките й не смятат, че наказанието е адекватно. Съдът призна за виновен подсъдимия по всички обвинения – за изнасилване, блудство и умишлено убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Делото се гледаше по съкратената процедура, а Северин призна вината си, което автоматично намалява присъдата с една трета, съобщава bTV.

Нито един живот не струва толкова (30 години), присъдите можеха и трябва да бъдат повече, но колкото и да дадат - важният въпрос е какво ще се промени, дали само годините са възмездие, как да се превъзпита този човек”, коментира бившият мъж на Виктория Свилен Максимов.

Според свекъра на убитата има начин да се промени тази несправедливост: „Така или иначе присъдата е максимум по закона, но това ли е действителното наказани, според мен трябва да се допише още една алинея, че обвинените по най-тежките наказания да не могат да се възползват от облекченията, които дава тази прословута глава 27”, коментира той.

Според него също така извиненията на Северин в съда са били изрепетирана сцена, а не справедливо разкаяние. Колеги на Виктория пък смятат, че чрез подписки е възможно да се предизвикат промени в закона. Северин може да обжалва присъдата си, а според защитата му той ще го направи

Коментари

Задължително поле