Близо половин милион къса цигари задържаха на "Дунав мост" 2

Митнически служители са за задържали в района на граничния пункт при "Дунав мост" 2 - "Видин- Калафат", на изход от страната товарен автомобил „Фолксваген“ с българска регистрация с близо половин милион къса цигари, съобщиха от Агенция "Митници". 

По документи шофьорът транспортирал строителни материали (изолационни мрежи и кашони с боя) за Белгия. При направената проверка обаче митническите служители установяват, че в товарния отсек на микробуса се превозват и 469 740 къса (23 487 кутии) цигари от 10 различни марки, всичките с български акцизен бандерол. 

От тях най-голямо количество са от популярна чужда марка цигари – 60 000 къса (3000 кутии). Тютюневите изделия се намирали в бокс-кашони, върху които за маскировка са били натрупани строителни мрежи за смес за шпакловка. Шофьорът обяснил, че цигарите са негови, като ги превозва за бизнес партньори. 

Съставен му е акт за установяване на административно нарушение, тъй като тютюневи изделия надхвърлят разрешените количествата за лична употреба и за тях не са представени нужните придружаващи документи по Закона за акцизите и данъчните складове.

Коментари

Задължително поле