Близък на пастора, обвинен в педофилия: Знаем за миналото му, той се е покаял

„Ние знаем за миналото на Даниел Хъл. Всеки човек има минало, но когато той е приел да бъде евангелист, явно се е променил и покаял.” Това заяви един от жителите на сливенския квартал „Надежда” – Николай Демирев, по Нова ТВ, в коментар по случая със съдения за педофилия във Великобритания Даниел Хъл. Оказа се, че от години той е пастор в ромската махала в Сливен. Тази сутрин прокуратурата му повдигна обвинение за блудство.

Даниел Хъл се е спасил от правосъдието на Острова, но бе открит в кв. „Надежда” от разследващ журналист на Би Би Си. От четвъртък сутринта Хъл е в ареста на сливенската полиция. Той е задържан с обвинение за извършени блудствени действия с повече от две малолетни лица.

„Живял съм с него 3 години, живея още с него. Служител съм в неговата църква. Искам да подчертая, че той не контактува само с деца в молитвения дом. Ние имаме събирания на всички в понеделник, сряда, петък и неделя", каза Демирев.

По думите му Хъл е помагал на много възрастни хора – през зимата им давал дърва и печки. „Ние знаем откъде идват парите му. Той снима клипове със социално слаби хора, изпраща ги на спонсори и те му дават пари, които раздава на хората според нуждите им”, каза още Демирев.

„Кварталът има над 30 000 жители. Досега няма никакви оплаквания от пастора. Аз също имам дъщеря на 12 години. Тя посещава неговото младежко събиране. Имайте предвид, че Хъл прави това, което българските учители в Сливен не правят – деца, които не могат да си кажат името на български, говорят на английски", обясни Демирев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право