VIVACOM и United Group даряват 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването

ЕК представи насоки за ограниченията по границите, свързани с епидемията

Варна с над 300 легла за болни от коронавирус Болниците в града чакат дарение от респираторни апарати

Работим интензивно, за да можем да предприемем мерки, които да помогнат на хората и бизнеса, засегнати от COVID-19

Димитър Радев, управител на БНБ: Банковият сектор в условията на COVID-19

Масови излети в Шумен, започват проверки и глоби Губернаторът свика кризисния щаб

Пристанището, кмета и зам.-кметовете дариха пари

Ето с какви документи ще кандидатстват фирмите за мярката 60/40

Община Малко Търново дари линейка на Онкологията

251 легла за болни от COVID 19, 55- в реанимациите

Нагли апаши изсякоха дървета по крайбрежна алея

На 1 април стартира приемът в бургаските детски градини

Херо Мустафа: България държи коронавируса под контрол (ВИДЕО) Тук сме по-добре, отколкото в много други държави по света, каза посланикът на САЩ у нас

61 лекари починаха от COVID-19 в Италия

Правителството прие постановление за изплащане на компенсации на работодатели с цел запазване на работниците

Блокирани чужденци са единствените наематели на Airbnb 45% спад на резервациите през март

Апартаментите за гости в България са пълни с капацитет от 25%, но наемателите не са там с цел туризъм, а просто не са успели да се приберат в държавите си навреме.

По-добре е обявите да са активни, за да може да настанят хора, които имат нужда

Браншът очаква почти нулеви месеци през април и май

Апартаментите за гости в България са пълни с капацитет от 25%, но наемателите не са там с цел туризъм, а просто не са успели да се приберат в държавите си навреме и в момента това би било по-опасно, отколкото да останат тук в страната. Това коментира за труд Борис Павлов, който управлява компания за отдаване на апартаменти под наем в платформите Airbnb и Booking.

„На този етап не сваляме обяви, тъй като няма алтернативи за апартаментите. По-добре е обявите да са активни, за да можем да настаним хора, които имат нужда от жилище за няколко месеца по една или друга причина”, каза Павлов на въпрос дали ще свалят обявите.

„Резервациите за март са с 45% по-малко спрямо прогнозите ни в края на февруари. Процентът се увеличава, тъй като много полети се отменят в последния момент. Ситуацията е изключително динамична и за жалост се влошава с всеки изминал ден. Нови резервации през платформите Airbnb и Booking почти няма, а отказите от резервации се увеличават непрестанно. Очакваме почти нулеви месеци през април и май, остават само средносрочните наематели”, уточни той.

Според експертът в Европа и Азия до момента е отчетен 40% спад на резервациите от началото на годината. „Това не включва бъдещите резервации за втората половина на март, април и май”, допълни той. На въпрос дали наблюдават расизъм при отказа на резервации от страна на хазяите, той отговори, че от няколко седмици насам няма запитвания за резервации от жители на най-засегнатите региони, така че и рядко се създават предпоставки за дискриминация.

„Все още няма намаление на наемите на апартаментите за гости, но очакваме да има спад на нивата на дългосрочните наеми след три до шест месеца. Надяваме се правителството да предприеме незабавни мерки и да подпомогне малкия и средния бизнес. Много фирми вече изпитват затруднения да изплащат заплати, наеми, кредити, данъци и осигуровки. Както знаете всички асоциации от туристическия бранш поискаха едногодишна програма за спасяване от ликвидация – това е силно необходимо за оцеляването на сектора”, каза експертът.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.