Боец търси убиеца на треньора си с...билборд

Къб Суонсън, един от най-добрите бойци в полулека категория на UFC, търси убиеца на треньора си с ... билборд. Американецът е спечелил 10 срещи в най-силната верига от ММА, а повече от него победи имат Макс Холоуей (15) и Дарен Елкинс (13). Но 2018-а бе най-тежката година за Коб - за първи път допуска три поредни загуби, трагично губи и своя треньор Рамон Диас.

Някога 46-годишният специалист е обучавал Суонс на джиу-джицу, а после го уговаря да премине в ММА, където Суонсън постига и най-големите си успехи. Но на 28 март наставникът е застрелян пред дома си в спокойното калифорнийско градче Палм Спринг. И то както е облечен в кимоно. Престъпниците не са задигнали нищо, но полицията е безсилна да открие убийците.

Още на следващия ден Суонсън и приятели организират кампания за набиране на средства за погребението на треньора. Само за 3 дни са събрани $17 000. Но боецът не спира до тук. Иска да открие и виновниците за смъртта на Диас. И поставя огромен рекламен билборд на изхода от града, по подобие на филма „Три билборда извън Ебинг, Мисури“.

„Убит е Рамон Диаз. Уважаеми заподозрян (-ни), ще ви намерим! Възнаграждение 10 000 долара за всеки, който даде необходимата информация.“

Билбордът е нает през април 2018-а, но и досега Суонсън и приятели продължават да плащат по $1200 на месец. Засега няма сведения за убиеца, семейството обаче не губи надежда

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт