Божинов подписа с китайци, взима милион евро от заплати

Валери Божинов подписа договор с китайския "Мейджоу Хака". Тимът се състезава във втора дивизия, а българският нападател ще прибере 1 млн. евро от заплати до ноември тази година, съобщи "Спортал.бг".

Бившият национал на България ще има процент от продажбата на фланелки със своето име и други бонуси, които при добро представяне от негова страна могат да увеличат значително приходите му.

"Да, наистина отивам в Китай - каза Божинов за "Спортал.бг". - Подписах договор за 1+1 година с "Мейджоу". Това се случи вчера в Амстердам, а сега тренирах с "Партизан", в Белград. Утре си вадя виза, след което заминавам другата седмица за Китай. Няма как да скрия, че съм много доволен от този трансфер. Имаше интерес от Казахстан, но предложението на китайците не е за изпускане. Хората ми показаха голямо уважение, като демонстрираха страхотно желание да ме имат в състава си. Няма да крия, че финансовите параметри са отлични. Не мога и да си помислям в Европа за такива суми. Надявам се да вкарам доста голове и да помогна на тима. Това е малък отбор, който миналата година е влязъл във втора дивизия, а целта тази година е да направим по-добро класиране от миналогодишното 12-о място".

Коментари

Задължително поле