Божинов се кланя на "Левски", отиде в Италия

Валери Божинов се поклони на "Левски" на път за новия си тим - третодивизионния италиански "Катания". В емоционално обръщение във фейсбук нападателят обяви, че е сигурен в победата на "сините" срещу ЦСКА във вечното дерби в събота.

"Поклон пред "синя" България заради това, което прави за "Левски" - написа Божинов. - В този тежък за клуба момент за пореден път стана ясно, че "Левски" е над всичко и всички. Обичам "сините" фенове."

Божинов обясни, че ще мине медицински тестове в "Катания" и ще подпише договор. "Обади се братът на треньора и ми обясни, че ме искат много - разказа Божигол. - "Катания" е много популярен клуб. Казаха ми, че на мачовете ходят по 10-15 хиляди зрители и че аз ще вдигна още интереса. Нищо, че отборът е в Серия С. За трансфера помогна и бившият ми мениджър Джери Паломба."

Последният отбор на Божинов беше "Ботев" (Враца). Преди Нова година нападателят разтрогна договора си.

Божинов е готов да играе отново и за националния отбор. "Ако селекционерът Георги Дерменджиев прецени, готов съм да помогна - отсече нападателят. - Като българин много искам да се класираме за Евро 2020."

Коментари

Задължително поле