Божинов: Forca "адзури"! Левски ще има нов собственик до дни

Бившият национал Валери Божинов обяви в интервю за сайта „Tutto Juve”, че иска Италия да се качи на европейския връх след 53 години чакане. Българинът направи и коментар за Левски и собствените си планове за продължаване на кариерата: „Не знам дали ще играя в българския шампионат, договорът ми с Левски изтече. Ще изчакам да видя какво ще се случи. Клубът ще смени собственика си и искам да остана. Това е без съмнение. Левски е моят дом”.

Божинов коментира и ситуацията в един от бившите си клубове Ювентус: „Нормално е след толкова много години на върха в отбора да има спад. Опитаха се да променят стила и манталитета, да заложат на младите и отново да бъдат в печелившата позиция. Затова е нужно малко време. Смятам, че това не е лош подход и съм сигурен, че скоро ще даде резултат. Алегри има манталитета на победител. Ще се опита да привлече силни и опитни футболисти, но това зависи и от бюджета на клуба. Икономическата ситуация не е лесна, а Юве и други топ отбори бяха ощетени от пандемията”.

През 2018 година Божинов предрече, че за Ювентус звездата Кристияно Роналдо ще вкара 100 гола за три години, а за италианската медия коментира: „Отборът и Роналдо имат еднакъв манталитет на победители и същата амбиция. Това е уникално. Аз не мога да съветвам Роналдо, но ако зависеше от мен, щях да го задържа в отбора. Трябва обаче да се вземе предвид и икономическият аспект на ситуацията, а не искам да навлизам в тази тема. Ювентус заедно с Милан е фаворит за титлата. Интер загуби много с напускането на Конте”.

В края на интервюто Божинов пожела успех на Италия на европейското първенство: „Според мен Италия ще се представи добре. Харесвам Манчини и играчите, които е повикал. Има много амбициозни футболисти в групата. Затова пожелавам на италианците да се завърнат на европейския връх след 53 години. Форца, адзури!”

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ