Боил Банов: От четири години съм рекетиран с този запис (ВИДЕО и СНИМКИ)

Снимки: Пламен Стоименов

Няма опростени пари, има заведена искова молба по случая с Ларгото, обясни министърът на културата

От 4 години съм рекетиран с този запис, но аз не се подавам на рекет, знаят го всички, които работят с мен. Това каза министър Боил Банов във връзка с дадената пресконференция от Елена Йончева. 

Тези евтини компромати не правят чест на никого. Този проект Ларото беше изключително важен, каза министърът.

Вероятно от моите думи, които съм правил, могат да се скалъпят каквито искате записи. Аз се казвам Боил Банов, заяви той.

По думите му има заведена искова молба от Министерството на културата към фирмата. "Няма опростени пари, има заведена искова молба по случая "Ларгото". Няма спестени пари на никого, обясни Банов.

Тези 700 хил. лв. не са опростени, въври дело. А откъде Йончева има информация - не знам, заяви още веднъж той.

Оставка аз казах и на премиера, нямаше кога да разпиша. Оставка мога да подам мигновено, ако министър-председателят прецени. Аз съм български режисьор, не съм се родил министър, каза той.

Това вероятно е монтаж, аз съм правил десетки оперативки за това "Ларго". То беше много труден проект. В него сме се мъчили всички, обясни културният министър във връзка с изтеклия запис.

Рекетират ме с това, че имат записи. Вероятно аз ще заведа дело за всичко, което се случи. Там ще опиша всичко. Това са проектаджии, те рекетират и сплашват, каза още той.

Ще се консултирам с адвокати, ще съдя, който мога по трасето. По думите му той е рекетиран от служител на име Ангелов, но не е подавал сигнал. "Рекетът е странно нещо, то идва от трето лице, през пето, което казва - ти знаеш, ли че там има едни записи".

Към мен рекет и сплашване - не минава, и никога няма да мине, каза още веднъж Банов.

Но тази инсинуация, тази гавра - не я приемам, противопоставям й се твърдо, заяви той.

По думите на Банов записът вероятно е сформиран от периодите 2015-2016 г.

Коментари

Задължително поле