Бойко Борисов: Ако направим олимпиада, ще се представим успешно (обзор)

Министър-председателят Бойко Борисов се надява България да получи домакинство на зимни олимпийски игри за младежи. Той е сигурен, че страната ни ще се представи отлично не само като организатор, но и на спортното поле.

Идеята за „малки“ игри в София бе предложена на премиера от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах по време на посещението му в България в момент, в който организираме едновременно три световни първенства в олимпийски спортове – по волейбол, гребане и художествена гимнастика.

„Ако България се пребори за домакинство на зимни младежки олимпийски игри, ще постигне успехи“, заяви Борисов, който е обнадежден от доброто представяне на българските спортисти на летните младежки игри в Буенос Айрес. Там родните състезатели спечелиха общо 10 медала – 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи на Борисов и правителството медалистите.

„Благодаря първо на треньорите, тъй като без тях нищо не става – добави премиерът. -Второ, на тези деца, които са пример за младото поколение. Чест е за нас, че ви има и с каквото можем, ще помагаме, за да се развивате и занапред. Особено ако се преборим за зимна младежка олимпиада, защото и в зимните спортове имаме добри млади атлети. Бъдете живи и здрави, слушайте треньорите, за да може да продължите с успехите. Именно такива като вас трябва да станат пример за всички останали - като има някой по-буен и агресивен, да отиде в залата по борба, по щанги, за да види, че не е лесно. Вие сте пример за младото поколение. Чест е за нас, че ви има. Може да ме наричате Чичо Бойко.“

 

Снимка ПЛАМЕН СТОИМЕНОВ

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт