Теменужка Петкова: Към момента енергийният сектор е стабилен

Фирма за ученически униформи дари маски за детската хирургия в МБАЛ „Св. Анна“

Китай пусна комикс „Махай се, COVID-19!“ Вирусът мрази чистия въздух и се плаши от лекарите

Община Каолиново превежда 10 000 лв. на МБАЛ-Шумен

VIVACOM и United Group даряват 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването

ЕК представи насоки за ограниченията по границите, свързани с епидемията

Варна с над 300 легла за болни от коронавирус Болниците в града чакат дарение от респираторни апарати

Петър Андронов, председател на Асоциация на банките в България: Работим интензивно, за да можем да предприемем мерки, които да помогнат на хората и бизнеса, засегнати от COVID-19

Димитър Радев, управител на БНБ: Банковият сектор в условията на COVID-19

Масови излети в Шумен, започват проверки и глоби Губернаторът свика кризисния щаб

Пристанището, кмета и зам.-кметовете дариха пари

Ето с какви документи ще кандидатстват фирмите за мярката 60/40

Община Малко Търново дари линейка на Онкологията

251 легла за болни от COVID 19, 55- в реанимациите

Нагли апаши изсякоха дървета по крайбрежна алея

Бойко Борисов: България и Бавария отдават голямо значение на въпросите на сигурността в рамките на ЕС

България и Бавария отдават голямо значение на въпросите на сигурността в рамките на Европейския съюз, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с държавния министър на вътрешните работи, спорта и интеграцията на Свободната държава Бавария Йоахим Херман. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

В рамките на разговора им в Министерския съвет премиерът Борисов изтъкна традиционно приятелските отношения на страната ни с Германия, в това число и с федералната провинция.

„Ще продължим да разчитаме на подкрепата на Германия, и в частност на Бавария, за нашите усилия в полза на общоевропейската сигурност“, заяви Борисов.

Министър-председателят акцентира върху отличната съвместна работа по приоритетната област „Сигурност“ на Дунавската стратегия. „Благодарение на доброто взаимодействие, което страните ни имат като координатори, тази приоритетна област е една от най-успешните в рамките на стратегията“, добави Борисов.

По време на срещата премиерът Бойко Борисов отбеляза усилията на България за гарантиране сигурността на външните граници на ЕС и сътрудничеството с Фронтекс. „Високо ценим сериозния принос на Германия към съвместните операции на българските граници“, посочи още министър-председателят.

Борисов добави, че в контекста на борбата срещу международния тероризъм страната ни отдава голямо значение на бързия и качествен обмен на информация между всички ангажирани институции в реално време.

Министър-председателят Бойко Борисов подчерта ползите от развитието на полицейското сътрудничество и проактивната съвместна работа по всички въпроси от взаимен интерес. По думите му обмяната на опит и експертиза между службите е от голямо значение за противодействието на трансграничната престъпност. Борисов изтъкна, че България е активен партньор в международното полицейско сътрудничество, като допринася за редица успешни международни разследвания.

В рамките на разговора премиерът Бойко Борисов отбеляза също борбата срещу трафика на културно-исторически ценности, като изрази увереност, че по тази тема двете страни ще надградят досегашната си успешна работа. Министър-председателят обърна също така внимание, че като съпредседател на Берлинския процес през настоящата година България работи за засилване на регионалното взаимодействие в борбата срещу корупцията и превенцията на радикализацията сред младите хора.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.