Трети сме по малък държавен дълг

Три приоритета за развитие на Югозапада до 2027 г., София и Благоевград – центрове на растеж

Васил Велев: ВиК дружествата по места са касички за общинските коалиции

Хазартните игри облагани по различен начин (обзор)

Облагане при отдаване на стаи от апартамент на туристи

Националната лотария е 100% законна, държавното тото е безхаберно

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 23 януари 2020

Военното министерство: Няма да строим на територията на резиденция „Лозенец“

Няма добри пътища до туристическите атракции

До 200 хил. лв. глоба за нелегално гориво (обзор)

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 23 януари 2020 г.

Румен Радев: Израел превръща пустинята в градина, България върви в другата посока

Само през януари в „Левски“ са вкарани над 2 млн. лв.

Васил Божков: Надявам се премиерът да вземе правилно решение (СНИМКИ, ВИДЕО)

Блокират сайтове с фалшиви намаления Заличават домейни на нарушители

Бойко Борисов: Влизането на България в еврозоната означава дисциплина и прозрачност

Влизането на България в еврозоната означава дисциплина и прозрачност. Ние от една година се занимаваме само с изтребители, не с доходи и с това, което ще гарантира на хората по-добър просперитет. С Валдис сме изкарали много безсънни нощи в Брюксел по време на гръцката криза, но вследствие на което еврозоната взе стратегически решения това да не се повтаря, каза премиерът Бойко Борисов на годишна среща на правителството с бизнеса.

Критиците към еврото казват, че щели да се вдигнат цените, но държавите, към които се стремим, всичките са в евро. А кои се плашат от еврото и защо? Банковият съюз и еврозоната, нито централните банки, нито банките в съoтветната държава могат да си позволяват волности. Защо ни е страх тогава да дисциплинираме този сектор, той е толкова важен за всеки един от нас, попита Борисов.

Целта е, ако някой собственик на банка я доведe до фалит, не данъкоплатецът да плати, а те да понесат своята отговорност и те да платят. По-ниски лихви по кредитите, стабилна банкова система, но най-важното е дисциплинирането на банковия сектор, да не става по време на миналия мандат на БСП – КТБ, обясни премиерът.

Бъдещето на Европа – какво казват всички големи? Не искате Европа на две скорости, но искаме да гарантираме на данъкоплатците, че повече сценарият Гърция няма да стане. А за да не се случи това – влизайте в банковия съюз. Ние като правителство подкрепяме този път – защото е дисциплина, прозрачност. И Макрон какво ни каза – когато сте в този клуб, ние сме сигурни, че в България всичко е добре. И аз се раздавам на оценката на колегата Валдис, че България се движи добре по пътя и искам да благодаря на финансовия министър Горанов и на шефа на БНБ Димитър Радев. Огромни усилия се полагат, каза още Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (18)

 1. Влизането на България в Еврозоната означава, че ще падне Валутния борд и ще се освободят онези 18 милиарда евро блокирани в него, а крадецо бойко ще ги открадне. Всичко останало е лъжа и прах за очите на лошия матриял и наивниците.

  1. Хаха. Пълен 100%Идиот. Яд ли те е, че 18 милиарда няма да отидат у шефката ти Нинова, а у Борисов?

 2. Влизането на България в Еврозоната означава, че ще падне Валутният борд и ще се освободят онези 18 милиарда евро блокирани в него, а крадецо бойко ще ги открадне. Всичко останало е лъжа и прах за очите на лошия матриял и наивниците.

 3. хо-хо-хо значи еврото означавало дисциплиниране на банковия сектор. Бойко, Бойко къде учи тая икономика, че и ние да прочетем нещо.

 4. И какво ти пречи на банкянската т.и.к.в.а и сега да си дисциплиниран и прозрачен бе, олихофрен?!

  1. В ГЕРБ има ред и дисциплина. Борисов, за разлика от комунясите като Нинова бие шута на всеки провинил се. За разлика от Нинова, която пази кучката си с лозунги Je suis Elena. Партиен чадър с лозунги над всички крупни национални престъпници! Да се отвратиш от национално предателство и пфашистка престъпност. А ТИ СИ ТЪРСИ МЯСТО ЗА ГРОБ.

   1. Времето на лозунгите беше 89та, га плевнелиев ходеше на бкп митингите.
    Сега си вземи хапчетата, шизи…

 5. Еврото за българина означава : по-високи цени на хранителните стоки и всички услуги с почти два пъти. По-беден , гладен и зъл народ! Слаб народ- слаба държава !

  1. Така е. Ако имахме силна държава нямаше да има руски шпиони и тролове, пета руска колона и 3 фашистки партии в парламента. Живеем в демокрация, затова ви има и вас, иначе щяхте да търкате наровете на някой затвор. Грешка е на Борисов, че ви оставя на свобода.

   1. Хапчетата шизи бедно, хапчетата….

 6. За обикновения българин това ще бъде поредния шамар от управляващите , шамар от който ще трябват години за да се възстанови но не се знае дали ще доживее !

 7. Вкарването на еврото ще е добре за ония с офшорни сметки,щото ще плащат по-ниски такси,а за баба и дядо ще е бедност и гладуване.

  1. Ти не си видял още Глад и мизерия. Те идват бавно, но сигурно и причината със сигурност не е еврото. Всеки русофил, руски трол и гласуващ за БСП води България към пропастта на пълното обезлюдяване. Тогава баба и дядо ще видят какво значи Глад и Мизерия.

   1. Мда… причината е в слабоумтите 6едни идиоти, които нямате пари да си купите хапчетата… и рИвете колко велик е т.и.к.в.о.ч.а, дет се хвалеше, че е предал българските интереси за потупване по рамото…

 8. Словакия и Словения вече няколко години са в Еврозоната..Балтийските държави тоже….Връщане назад няма…Само кака Кури иска отлагане…Познайте защо?

  1. Швеция е от 95та… и не щат… даже обсъждат криптовалута повече от еврото.
   Само слабоумни де6или като златимир орсов тролят, че всичко що фърчи се яде…

  2. Швеция е от 95та… и не щат… даже обсъждат криптовалута повече от еврото.
   Само слабоумни де6или като златимир орсов тролят, че всичко що фърчи се яде…

 9. русофоб-Мама ти да е.б.а!Ей балък смотан-така и не написа поне един коментар,без да споменеш Русия и руското!Те ли са ти виновни,бе ?Какво?Предпочиташ турското????

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.