Бойко Борисов е поел ангажимент за отпускане на средства за заплати на надзирателите и съдебната охрана

Премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент за отпускане на допълнителни средства за двете главни дирекции ГД "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана", съобщиха от Синдиката на служителите в затворите. Това е станало на среща между синдикатите, Борисов и правосъдния министър Цецка Цачева.

Отпуснатите допълнително средства трябва да послужат за увеличаване на основните месечни възнаграждения и изравняване на сумите, плащани за специфични служебни дейности с тези в МВР, допълват от синдиката.

В последваща среща в Министерството на правосъдието са били определени технологичните стъпки, разпределени конкретните задачи със срокове за изпълнението им. Уговорена е била и следваща среща в Министерството на правосъдието на 29 март.

Синдикатът на служителите в затворите ще обсъди направените предложения до края на седмицата и ще обяви дали ще продължи протестните действия.

До вземането на решение се отменят предварително насрочените до края на седмицата локални протести в градовете Ловеч, Враца, Пазарджик и Стара Загора.

Коментари

Задължително поле