Бойко Борисов: Загубихме президентските избори, защото не искахме да ги спечелим

Загубихме президентските избори, защото не искахме да ги спечелим. Това каза премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във Варна, където се провежда Конгрес на Европейските студенти демократи.

„Много е важно за демокрацията да има ясно разграничение на властите. Когато една партия, колкото и да е добра и демократична, е спечелила и президентската, и парламентарната, и изпълнителната и местната власт, това не е добре за демокрацията“, уточни Борисов.

По думите му в един момент всички партийци започват да мислят, че са си самодостатъчни. „Да, по-лесно е за управление, но е по-опасно за самата партия. Безспорно ГЕРБ е направила най-много в България. Безспорно се видя, че няма по-добра алтернатива. Отстрани като се дръпнеш виждаш много грешки и проблеми, които иначе в управлението няма как да се забележат“, допълни той.

„Винаги съм благодарял на Господ и на народа, че сме се разбирали. Много грешки си отчетох, много проблеми видяхме, които сега поправяме. Особено в бюрокрацията и тежката администрация. Много отрезвяващо действа, защото всичко, което правиш ти се струва най-правилното, но то надали е“, заяви Борисов.

„Мисля, че нещата сега са си по местата. Има много добра и ясна границата между институциите. Това е най-доброто в условия на демокрация“, поясни той.

Борисов обяви, че през месец октомври ще се проведе смесено заседание на Министерски съвет с правителствата на Румъния и Гърция във Варна.

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Нещата сега НЕ са си по местата,бат бойко!Стига се е хвалил тоя.Във всяка една област има много неща за доусъвършенстване.

  2. В държавата нищо не си е на мястото. Администрацията и полицията не работят. В здравеопазването се краде като за последно. Монополи, картели и мутренски бизнес навсякъде. За пътищата и движението по тях да не говорим. Няма никаква почва за самодоволство и самохвалство. Единственото вярно е, че няма свястна алтернатива.

  3. Най – новото което казва винету е че нарочно е сложил травестита за да загуби. Тогава остава открит въпроса защо толкова много я хвалеше. Значи е -ЛИЦЕМЕР

  4. Ами Цецка що се напъваше да реве тогава?И Цветанов да я разкарва по градове и села?И сега след тези признания на лидера ще подаде ли оставка,не се ли чувства употребена?А милионите привърженици на ГЕРБ как се чувстват?Не е важно -важното е че някой е искал и е загубил.М

Отговорете