Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че "асфалт не се яде" - хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов взе участие в деветия Зимен университет на Младежи ГЕРБ в Сандански, който започна вчера. В началото на форума с минута мълчание бе почетена паметта на Стефан Шарлопов.

"Важно е да имаме ефективен орган за борба с корупцията. Не трябва на разни места да се случват безобразия, а после да се приписват на нас, затова този орган трябва да има и широк обхват", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Ден с ден вече не си прилича. Я си представете как почваме да раздаваме автомати на учителите и те да влизат така в час. В България това не може да се случи, дори и да си го помислим, но ето, че в Америка се заговори за това - президентът Доналд Тръмп го намекна", каза още Борисов.

Премиерът подчерта, че за него е важно какво се случва на Балканите и със съседите ни. Той разказа как винаги сме подкрепяли Гърция, ни припомнил на съседите за проекта "Посейдон", който приели преди години заедно с България. Проектът заобикалял България. Попитах ги - коректни ли бяха тогава.

По думите му "няма как да защитим интересите на ЕС на Балканите, ако не защитим добрите отношения между Турция и Русия"."Все пак дълги години тук е имало нашествия, робства, иго и други. Някои го наричат турско робство други османско иго, но едно никой не може да отрече. Нищо не променя историята, че сме клани и избивани с векове", отсече премиерът.

"Виждате къде е Истанбул и къде са София и Белград. Това е коридор №10. Прав е, после отива към Европа. Целият е готов на около 90%. Остава ни още малко. Другият важен коридор е София-Скопие и завършва в Тирана, а именно коридор №8. №4 пък ще е важен за нашите приятели във Видин, защото от Сандански ще мине пред Видин и отива в Будапеща", пояси премиерът, който лично показа и разясни картите с коридорите.

Дълги години получавах удари от опозицията, че "асфалт не се яде" – коментира още Борисов. - Сега доживях хората сами да искат да им строим магистрали. Нарочно още не се срещам с хората от Видин, че сами да се убедят, че им трябват пътища. Щом искат - ще го получат"."Показали сме, че го можем и по правим. Има си срокове и всичко върви по тях".Бойко Борисов поясни, че именно неговите правителства са направили обходите на Враца и Монтана и Дунав мост 2.

Очаквайте подробности

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2131841680377224/

Коментари

Задължително поле