Бойко Борисов: Тези са ни най-лесните избори, наши съюзници са гладът, инфлацията и високите цени (ВИДЕО)

Кой допусна да ви вдигнат тока и оттам да ви повлече хляба и другите хранителни продукти? Тези са ни най-лесните избори, наши съюзници са гладът, инфлацията и високите цени. 12 години при нас токът беше 80 лв., 2,20 бензинът, виждате кашкавал, яйца, сирене, летят с по 10-20%. Дори не знам какво да ви обещая. Аз толкова счупена държава не знам как се управлява. Това каза на предизборна среща в добричкото село Зърнево лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Ние, като пътувахме, всеки кмет си даваше кое му е най-важното. За тази година и половина застой, само тук, в района, ни спряха 80 км ремонти. Кметът каза за тази ритуална зала, мисля, че като сме хвърлили през прозореца, е имало кой да ги намери и да ги даде на вас. Е, кое лошо сме правили? Регионът е изключително важен, етническата толерантност, единственият шанс на България да бъде силна, мощна, единна, е да толерантност между религиите. Затова сме водили най-добросъседска политика с Турция. Вие дори помните на конгреса на ДПС включиха на живо президента на Турция, той каза "Моя приятел Бойко Борисов да го слушате". Та се чудеха какво да направят... С него сме се разбрали - българските турци са мост на приятелството, които то двете страни на границата гарантират сигурност“, заяви още Борисов.

"Петков беше преди десет дни в Тервел и когато се срещна с няколко души, той им каза, че са направили много - били сменили шефа на полицията. Спряха 80 км на ремонт на пътищата в района, които ние бяхме договорили. 10 лв. срещу 20% инфлация, вие решете дали искате тази промяна. На 2 октомври трябва да пенсионираме тази промяна. Нека да спрем пропадането“, каза Деница Сачева.

"В Котелския Балкан нямаха водоснабдяване в 21 век. И когато си тръгвах, им оставих, мили мои, 1,2 млн., за да довършат водоснабдяването. 1 млрд. оставих да завършат "Хемус". Да ви говоря за цени, храни, ток, нафта, бензин, всеки от вас е бил в магазина. Но точно в този край, в който има всичко, говоря за хранителни продукти, може да си представите колко трябва да си неук и неспособен да предизвикаш да ти вдигнат цените на хранителните продукти. Слънчоглед колкото искаш, още миналата реколта седи. Кое наложи да ви се вдигне олиото", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Като отидох, нямаше един път, не могат да стигнат до джамиите, направихме им, аз научих географията, да кача Гюлай и да я заведа в Родопите, 100% мюсюлмани, един християнин не можем да намерим да ни каже "Добър ден“. Няма работници, няма кой да работи, как ще има? Година и половина, толкова ме е яд, като гледах "Хемус" сега. Година и половина тази магистрала е готово, ние си я заснехме, че е готова, за да не кажат, че Бойко я е направил, това е целта. Ремонтират стария път само, за да не пуснат отсечката. Така спряха Русе-Търново, "Хемус", "Струма", докога ще ги траете, не знам. На 2 октомври може да се избира. Ние не знаем с какви усилия можем да ви изведем от ямата, ние сме в яма, как ще издрапаме, за да излезем. Да, 12 години знам как държахме тока, трудно, но успявахме. Вие представяте ли си План за възстановяване, другите държави забравиха, похарчиха милиарди евро, единствено България няма. И те викат - ГЕРБ били простите, а те умните. Бюджетът тегли кредити и лихви. Е, как се оправя това? Хората очакват, че ще се събудят на 2 октомври от един лош сън и всичко ще си тръгне както си е било. Да, де, ама те са влезли в къщата ви, обрали са ви зимнината и ви казват сега да се оправяте. Единственото хубаво нещо, което ми е пожелано от Кирил Петков, е да се пенсионирам. Очакват ни труд, лишения и затягане на колана. Не знам как хората си мислят, че да взимаш кредити и да плащаш пенсии. Колко ще издържиш“, добави Бойко Борисов.

"Искам да се стегнем, на вашите приятели, съседи, комшии, просто да им обясните колко е трудно. Даже не ги и агитирайте. Просто им кажете, че ако и този път изпуснем ГЕРБ... Дългът върви към 50 млрд. лв., който ние трябва да върнем. Не 5 млн., не 50, не 500... Само декември изчезнаха над 9 млрд., щяха да стоят пет магистрали, четири моста, осем тунела. А те целите капитални ремонти са за 4 млрд., хората викат "Брей, те са крали 8 млрд.“, допълни още Бойко Борисов.

“Направиха го много умно, като едно, точно, като пирамидите. Така, както излъгаха навремето българите с пирамидите, така партията на "Промяната" ги излъга. И като си тръгнат, за нас ще останат празните талончета. Ало измамници, точно. Никога не съм лъгал и нямам неизпълнено обещание“, каза Борисов.

"Най-хубавото, което ми е донесла ГЕРБ, толкова мюсюлмани ми станаха приятели, ама приятели мои, че вече никой не може да се усъмни, че ГЕРБ е партия, която работи за добруването на българите мюсюлмани. Доказано е с годините. 2009 г. беше гръцката криза, 2013 г. Орешарски, КТБ, след това миграционна криза, баба ми викаше “Очи плахи, ръце роби“, но като почнеш и стигнеш до края. Виждаме колко е страшно, хващаме се и го правим, но толкова трудно не е било, дори Орешарски пазеше фискалния резерв. Не мога да кажа лошо, когато са правили добри. Тези сега са счупили всичко и с цялата си наглост обикалят. За радост ги срещат по 5-6-10 човека. Желая ви да сте живи и здрави“, заяви Бойко Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/1529544854165950
Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика