Бой за билети преди "Ривър Плейт" - "Бока" (ИНФОГРАФИКА)

Бой за билети се разигра между фенове на "Ривър Плейт" в часовете преди втория решаващ финал за Копа Либертадорес с вечния градски съперник "Бока Хуниорс". Новината разкри испанският вестник "АС". 66 000 пропуска бяха разграбени преди седмица. Част от късметлиите, които успяха да си запазят място на "Монументал" за сблъсъка пропищяха, когато отишли до касите, за да си получат билетите.

"Около стадиона причакват банди, които нападат хората с пропуски - заяви фен на "Ривър Плейт", който е цитиран от "АС". - Те крадат талоните, може би ще ги продават на "черно"."

А билетите вече се препродават срещу петцифрени суми в евро. Интересът към двубоя е голям, а на мача ще присъстват само запалянковци на домакините. Така бе и в началото на ноември за първия финал, завършил 2:2. На "Бомбонера" гостуваща агитка нямаше, а двубоят се игра пред екзалтираните привърженици на "Бока".

Около дербито се разви и любопитна ситуация. Матис Алварес, фен на "милионерите", публикува в профила си във фейсбук, че заменя билета си за... работа. За по-малко от час привърженикът се похвали, че има насрочено интервю, а от "Ривър Плейт" гарантираха, че няма да правят проблем на новия притежател на пропуска, въпреки че на него ще пише името на Алварес.

Феновете на „Бока“ също се прочуха. Над 50 000 техни ултраси посетиха последната тренировка на тима преди мача на "Монументал". Запалянковците успяха да покажат пълната си подкрепа с невероятна атмосфера по трибуните. Те се бяха подготвили със знамена и факли, и пееха с цели гърла. Извън стадиона имаше огромни опашки, тъй като не всички успяха да влязат и да зърнат заниманието на „Бока Хуниорс“.

Някои от феновете дори успяха да преодолеят загражданията, за да прегърнат футболистите.

Припомняме, че финалът бе определен като мачът на века. Според правилата, головете на чужд терен няма да се зачитат, а при ново равенство се преминава към продължения и евентуално дузпи.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят