Бой на скейтплощадка прати двама в болница

Скандал на площадка за скейтборд в Монтана прерасна в масов бой, при който има и пострадали. 16 годишно момче е настанено в болница, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал в сряда към 22 часа в парка "Слънчевата градина" в Монтана. При спускане по рампата за скейтборд на двама тинейджъри – Денис Й./18 г./ и Антон А./16 г./, единият от тях блъснал неволно малко момиченце, появило се на площадката.

Бащата на детето – 51 годишният Георги Г. , се нахвърлил върху момчето с викове, а приятелите на скейтъра - Кристиян П. / 20 г./ и Тихомир Г. /18 г./ се притекли на помощ и избухнала разправия. Разяреният родител извикал по телефона свои колеги и приятели и на мястото пристигнали Мирослав С. / 22 г./, Цветомир Ц. /30 г./, Едуард Д./41 г./ и Максим К./47 години/. Свадата се ожесточила и пламнал бой.

По-възрастните бързо надделели над момчетата, някои грабнали и дъските на скейтърите и започнали да ги налагат. Минувачи, станали свидетели на боя, се обадили на тел. 112 и на площадката пристигнали полицаи и „Бърза помощ”. Най-много пострадалият - Антон А., бил откаран в областната болница и настанен в хирургично отделение с комоцио. Денис Й. е с повърностни рани на главата.

По случая е образувано досъдебно производство, разпитани са свидетели. Работата по изясняването на случая продължава Районното управление на полицията в Монтана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България