Боксьорите гледат към европейския връх

Много висока цел стои пред българските боксьори на Европейските игри в Минск в края на месеца. Състезанието при мъжете е с ранг на първенство на континента, а тимът ни ще включва 13 състезатели – 10 мъже и 3 жени.

„На предишното европейско първенство бяхме втори в отборното класиране, но сега се надяваме дори на по-добро представяне – заяви старши-треньорът на националите Жоел Арате, който заведе част от тима на лагер в родната си Куба. - Отборът е подмладен и всички са гладни за успехи, но все пак основната тежест ще падне върху по-опитните в състава.“

Помощникът му Александър Александров пък изрази надежда боксьорите да прекършат негативната тенденция в столицата на Беларус, където нямаме медал от две европейски първенства.

„Аз съм си нахален и смятам да продължавам да печеля титли“, заяви голямата надежда за злато Даниел Асенов-Тайсъна, който шест пъти е европейски шампион в различни възрасти при 52-килограмовите. А брат му Боян ще се бие на 56 кг и се надява да тръгне по неговите стъпки. „Това ще ми е първо участие на Европейски игри, но се надявам да ги разбия и да спечеля“, заяви по-младият от двамата братя.

Коментари

Задължително поле