Боксьори от 32 страни ще се бият на „Странджа“

Близо 300 боксьори от 32 страни ще се качат на ринга в 71-то издание на турнира „Странджа“ от 21 до 25 януари в зала „София“. Надпреварата ще бъде и за определяне на националния отбор, който ще преследва квоти в двата квалификационни турнира – в Лондон през март и Франция два месеца по-късно.

„Не гоним медали, а да видим до къде сме стигнали с подготовката преди решителните състезания“, заяви Александър Александров, помощник треньор в националния тим.

Най-опитните ни състезатели Радослав Панталеев (91), който донесе първият медал от световно първенство след 10-годишна пауза – бронз, и Даниел Асенов (52 кг) са на подготовка в САЩ. Двамата заедно със селекционера Жоел Арате се прибират у нас в събота.

След прекъсване от близо 2 г. заради травми в тима се връща Симеон Чамов (75).

„Амбицията му е да си вземе от бокса, това което не е успял, а именно медал от олимпиада”, разкри Борислав Бояджиев, личен треньор на бокьора.

На ринга ще се чакат състезатели от Русия, САЩ, Украйна, Казахстан, Бразилия, Франция..., а дебют ще направят боксьори от Бахрейн.

До полуфиналите входът ще е свободен, а след това срещу билет от 10 лв. Битките за титлите са в събота от 14 ч.

на снимката:

За „Странджа“ Радослав Панталеев (на снимката) и Даниел Асенов ще имат 3 дни за аклиматизация след прибирането си от лагера в САЩ.

Стойка Петрова се връща за квалификацията в Лондон

Еврошампионката Стойка Петрова, която през 2019-а обяви, че подновява кариера, ще може да боксира на олимпийската квалификация в Лондон през март. На 21 февруари изтича 6-месечният гратисен период, изискван от Световната антидопингова агенция (ВАДА), в който русенката, заяви за намерението си пак да се качи на ринга.

На „Странджа“ ще боксират всичките ни най-добри състезателки.

„Пожелавам и на жените, и на мъжете не само квоти – заяви Детелин Далаклиев, последният ни световен шампион от Милано 2009. - Но и с медал от олимпиадата.“

Коментари

Задължително поле