Болницата в Шумен получи 47 легла от принцеса

Шуменската болница получи 47 многофункционални легла, заедно с матраците и шкафчета към тях. Дарението е от д-р Теофана принцеса фон Саксен и беше огласено в понеделник. На леглата вече се радват пациенти в отделенията по ортопедия, хирургия и неврология. Принцесата за първи път дарява легла за шуменската болница, но за страната това не е първата й щедрост. Доставила е общо 3 347 легла за наши здравни заведения.

Преди да посети МБАЛ-Шумен в понеделник, принцесата се срещна с кмета на Шумен Любомир Христов, а той я е запознал с богатата история на региона. Принцесата подарила на градоначалника книга за нейния баща, а кметът й поднесъл витраж на Мадарския конник. Сътрудничеството с града ще продължи.

"За първи път съм в Шумен, но тук намерих добри приятели, преди всичко хората са важни", коментира нейно височество. По думите й в България има много добри лекари, но за жалост имат много ниски заплати и това е национален проблем.

Принцеса Теофана е родена в България има руско-гръцки корен. Женена е за принц Херман фон Саксен, член на фамилията на последния саксонски владетел Фридрих Август III.

Коментари

Задължително поле