Бонус за сервитьори и камериерки във Велинград

Получават отстъпки до 30 на сто в над 100 кафенета, магазини и бензиностанции

Бонуси към заплатата си получават служителите, заети в туризма във Велинград. Работодателите подаряват на своите камериерки, сервитьори, рецепционисти, пикола и друг зает в сектора персонал индивидуални карти за отстъпка. С тях служителите могат да пазаруват в търговски обекти, сред които и големи вериги за техника, да се забавляват в различни заведения, да почиват на море и планина, както и да зареждат гориво с намаления в една от големите вериги бензиностации.

Партньорската програма на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград и Западни Родопи цели по този начин да създаде общностен дух и да реши проблемът с кадрите в сектора, който все повече се задълбочава, обясниха представители на организацията за „Труд“.

С отстъпки до 30 на сто за ползвани услуги и продукти се повишава и престижът на туристическите професии и те стават по-желани, категорични са работодателите. За да се включат в програмата и да осигурят намаления за своите служители в над 200 обекта на близо 100 компании в цялата страна, фирмите също от своя страна трябва да предложат отстъпки. Компаниите плащат и по 2 лева за издаването на всяка пластика, която има индивидуален номер, като могат да заявят толкова карти, колкото са служителите им.

Вече 2000 души, заети в туризма и партньорски организации, са получили от пластиките. Всяка от тях е с индивидуален номер и при напускане на служител може да бъде деактивирана. Засега това не е правено, обясниха от сдружението.

Доволните служители водят и до доволни туристи, става ясно и от статистиката. За изминалата 2019 г. ръстът на нощувките във Велинград е близо 13 на сто, при това на фона на проблемите в цялата страна.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес