Борисов води бизнесмени в Мароко

Премиерът получи покана от крал Мохамед VI през септември

В Казабланка ще се проведе икономически форум на предприемачите от двете страни

През 2005 г. Сакскобургготски бе на посещение в Рабат

Премиерът Бойко Борисов ще направи първото си официално посещение в Мароко на 29 и 30 ноември. Той ще бъде придружаван от бизнес делегация, става ясно от сайта на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. Днес изтича срокът, в който представители на наши предприятия могат да заявят предварителен интерес към предстоящия двустранен форум на предприемачите, който ще се проведе на 30 ноември в Казабланка. Очаква се в делегацията да бъдат включени представители на български предприятия от следните сфери на икономиката: информационни и комуникационни технологии, машини и оборудване за селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост, електроника и електротехника, строителство и инженерингови проекти, възобновяеми енергийни източници и енергийна ефективност и др.

Борисов получи покана от краля на Мароко в средата на септември. Тя бе отправена от министъра на външните работи на Кралство Мароко Насер Бурита, който бе на официално посещение в България.

По време на посещението си в Рабат премиерът ще се срещне с министър-председателя на Мароко Саадедин Отмани, както и с шефовете на горната и долната камари на парламента.

През март 2005 г. Симеон Сакскобургготски бе на официално посещение в Мароко и оттогава такова не е имало.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България