Борисов в Брюксел: С Ангела се прегърнахме да й дам кураж (ВИДЕО)

Дано състави правителство, защото докато Германия е блокирана, нищо не върви както трябва, каза премиерът

С Ангела се прегърнахме да й дам кураж, дано състави правителство, защото докато Германия е блокирана с тези преговори, нищо не върви както трябва. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел където ще участва в петата среща на високо равнище по Източното партньорство на ЕС. "Важно е Германия да има правителство и то бързо", добави той.

"Аз съм оптимист за това, което се случва по време на нашето председателство, източното партньорство да продължи. Надявам се, че този климат - по-добре да сме заедно, в диалог, отколкото да отсъстват хора от масата на преговорите, да бъде приложен с пълна сила и за Западните Балкани", коментира Борисов по повод срещата на балканските лидери на 17 май във София.

"Срещата на високо равнище по Източното партньорство дава възможност да се дискутират проблемите. Много по-добре е президентите на Армения и Азербейджан да седят заедно и да водят един добър диалог, отколкото армиите им да се срещат в Нагорни Карабах. За България като източна граница на Европа е важно повече държави да спазват правилата", написа Борисов във фейсбук.

Само месец преди европредседателството да говорят, че трябват предсрочни избори, не е добър тон, но не им се бъркам в работата, заяви премиерът по адрес на БСП. Той каза, че разчита за успешно провеждане на председателство на всички партии в парламента и на президента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика