Борисов: До събота разрушеният мост в района на Хаджидимово ще бъде възстановен (ВИДЕО)

Снимка: МС

До събота разрушеният мост в района на Хаджидимово ще бъде възстановен. Това каза премиерът Бойко Борисов, който заедно със заместник – министър Николай Нанков и кмета на Хаджидимово Людмил Терзиев инспектират проблемния участък.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2988582291369821

„Само да се отече водата и ще го оправим. Днес отпуснахме пари за болницата в Гоце Делчев, за улици в Хаджидимово, така че да строите спокойно”, каза още министър – председателят Бойко Борисов.

„Днес дадохме 1.3 млн. лв. за училището в Рибново да си направят спортната база”, добави той.

Премиерът Борсов допълни, че в Хаджидимово, са инвестирани средства за ремонт на водопровода, както и за десетки улици.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2988589771369073

"Половината от строителните дейности по тунел „Железница“ на АМ „Струма“ вече са изпълнени. Това е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той ще е с две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка ще е над 2 км. Съоръжението ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика. Строителните дейности по обекта стартираха през октомври миналата година", каза премиерът.

"Напредва работата и по виадукта преди тунела по посока Кулата. Той се изгражда по технологията „потактово избутване“ на горното строене с хидравлични крикове. Съоръжението е от два моста за двете платна на движение", обясни Борисов.

АМ "Струма" е поредният мащабен строителен обект, който изграждаме. Тук теренът е много труден, на места с голяма денивелация. Огромен труд са положили строителите както тук, така и на "Хемус", "Европа", пътя Ботевград - Видин и др. Иначе от жълтите павета е лесно да коментираш, когато никога нищо не си построил", каза още министър-председателят.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/posts/2988606831367367

Коментари

Задължително поле