Борисов: Единственото решение на хората да живеят са ваксините (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в завод "Неохим" в Димитровград. Той е придружаван от вицепремиера Томислав Дончев.

"Три неща хората в завода трябва да знаят, че много здраво стъпихме в преговорите с "Газпром" - с над 50% намалихме цената. В София това звучи като нещо нормално, защото не се усеща. Продължаваме работата по "Пакта за зелена енергия", и трето много иновативно може да стане по линията на водорода", каза Борисов.

"Преди няколко дни бяхме на гръцката граница. Газопроводът Бургас - Александруполис се строи и до края на годината ще е готов", коментира той. По думите му пазарът ни е либерализиран. „Това са безспорни факти. Някои се опитват да ги омаловажават. Ако беше лесно, да го бяха направили досега. Знам как се водят преговори с „Газпром“ и да намалиш цената с 50%“, допълни министър-председателят.

"Пазете се! Ваксинираме ударно, каза премиерът на присъстващите.

„В четвъртък идват и на „Пфайзер“ ваксини. Да изпратим самолет да докараме за два часа ваксини, вместо с тир, защото масово хората искат да се ваксинират и това е единственото решение да живеят. В момента имаме над 1900 заразени. Вълната ще се вдигне и единственият шанс да я спрем е с ваксини. Виждате как е в Европа“, посочи той. „И двамата с Дончев го изкарахме – не е хубаво. 20 дни болни, след това карантина. Това е огромно време. Не е човекът да отиде да си почине, да се върне ободрен, това е като затвор 25-30 дни“, каза още той.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3021494564745260
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3021489558079094
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3021480661413317

Коментари

Задължително поле