Бойко Борисов: Да оставим фактите да говорят сами за себе си

Премиерът посети специализирания завод на "Теклас" край Кърджали

Когато инвеститорите правят трети и четвърти завод у нас, това е показателно, това заяви премиерът Борисов, който присъства на откриването на 4-тия завод за производството на автомобилни части и научно-изследователски център край Кърджали. Ще се обърна първо към работниците - това, че се прави първи, втори, трети завод, това, което вие произвеждате на 100% се изнася в Европа, САЩ и света. Няма рекламации, изключително качество, и затова колегите се съгласиха да инвестираме и във Враца, за да може и в Северозапада да се възражда икономиката, отбеляза Борисов на откриването на завода на компания "Теклас".

"Благодарности към правителството не са необходими, това ни е работата. Доколкото знам и средната работна заплата е 1500 лв., с 13-та и 14-та заплата. Вдигането на доходите може само да ги запази да работят тук, все повече българи се връщат, защото в тези високотехнологични паркове трябва да работят и високо подготвени и трудолюбиви хора", продължи Борисов.

"Когато фактите говорят, можем да оставим другите да говорят каквото си искат. Тук бяха голи поляни - това е най-добрият мост на приятелство между България и Турция, между българските мюсюлмани и християни. Когато има работа и високи доходи, не мислим за глупости", подчерта премиерът, като припомни

Новият инвестиционен център на "Теклас" е с 20 000 кв. м. площ и зона за отдих и възстановяване. Специализираният завод в Кърджали е за производството на каучукови, пластмасови и метални съединения за спирачните системи на световно известни автомобилни марки край Кърджали.

Той е най-големият и модерен завод за производство на метални тръби в Европа. Освен в Кърджали, инвеститорите са решили да открият нов завод във Враца с 1000 работни места. Можем да оставим фактите да говорят сами за себе си, заяви премиерът.

Турският посланик у нас Хасан Улусой призова българското правителство да въведе задължително изучаване на турски език, включително и за българите, което щяло да гарантира още по-големи инвестиции у нас от комшиите. "Разчитаме на българските власти за по-интензивно изучаване на турски език, готови сме да помогнем в тази насока", заяви турският посланик Улусой в Кърджали.

"На посланика първо не му е работа на такъв празник да говори за това", заяви Борисов. "За този иновационен център, виждате роботи как симулират натоварването върху автомобилите, и на един такъв празник да кажеш на една държава задължително да изучава език, при положение, че в НС сме се произнесли - всеки може да учи какъвто иска език. Не е мястото тук в Кърджали да се казва това", подчерта Бойко Борисов.

На въпрос дали ще потърси отговорност на посланика, той отвърна: "Ще го питам, каква друга отговорност да му търся".

Коментари

Задължително поле