Борисов: Изказването на Радев беше вероломно нападение без причина срещу правителството

Внимателно прегледах какво съм казал - не съм обидил нито президента, нито президентската институция. Това заяви на брифинг премиерът Бойко Борисов. И допълни: Казах само, че работихме добре.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2126527854241940/

По-рано днес президентът във връзка с

"Напомням, всички гласове на БСП отидоха за президента Радев на президентските избори. Ако Делян Пеевски е извършил престъпление и той знае, защо и служебното правителство не назначи проверка?", попита Борисов.

"Абсолютно ми е чиста съвестта. Искам да се обърна към президента - ако има данни за мой бизнес или нещо общо, което съм направил с Делян Пеевски, то веднага да сезира прокуратурата. Аз заявявам, че такива няма", каза Борисов.

Премиерът подчерта, че единствената партия, която не е правила коалиция с ДПС, е ГЕРБ. "Моля президентът да не го приема като клевета, това са факти", каза Борисов.

От своя страна той попита" И аз мога да задавам въпроси. Колко струва кампанията на Радев? Как така БСП бяха в коалиция с ДПС?"

"Ако трябва да използвам военни термини, изказването на президента беше вероломно нападение без причина срещу правителството", заяви Борисов.

Коментари

Задължително поле