Борисов отказва да става депутат: На мен имунитет не ми трябва (ВИДЕО)

Снимка: МС

ЦИК: Няма как да подаде заявление, още не е обявен за избран

Премиерът Бойко Борисов обяви, че е подал заявление до ЦИК за отказ да бъде народен представител.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3058824531012263

По думите му, въпреки че е спечелил лидерските битки в двата многомандатни района, в които е избран (25-и в София и Пловдив-град), на него не му е необходим имунитет.

"Днес подадох заявление до ЦИК и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубои. Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен. ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1. Изборите се провеждат, за да се направи правителство и да има стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме - зад всеки един политик стоят гласовете на много хора. Призивът ми е да не се обиждат избирателите – всички сме български граждани", апелира премиерът.

Потърсен от "Труд" с въпроса колко са подадените заявление за отказ от парламента, говорителят на ЦИК Димитър Димитров обясни, че такива няма. Причината е, че комисията още не е обявила официално резултатите от изборите по мандати и по избрани от листите.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика