Борисов от Шабла: Мирът на Балканите може да съществува, само когато сме много силни и единни (ВИДЕО)

Вчера заедно със Северна Македония, Гърция, Албания и САЩ, а днес продължаваме с нашите комшии от Сърбия съвместните учения. И като гледате американското, сръбското и българското знаме - показва колко важни са тези обучения за дипломацията и за външната ни политика на Балканите. Това каза премиерът Бойко Борисов на полигона в Шабла, където наблюдава бойни стрелби.

"Довчера, както се вика, са се сваляли самолети и сме били във войни, но днес всички заедно тренираме и показваме своите способности и това, което имаме", каза премиерът.

"Колкото повече се опознаваме и колкото повече летят нашите летци, а вчера видяхте бронетранспортьори и танкове с оръдия, толкова повече се показва, че възпиращата сила е най-важна", коментира Борисов.

"Видяхме, че всички са добре подготвени. Доволен съм от резултатите", каза пред журналисти и вицепремиерът Каракачанов. "А и както каза премиерът подобно съвместни учения се подпомагат и усилията на правителството, заяви още.

"Вжното е, че на Балканите мирът може да съществува, само когато сме много силни, много единни и знаем, че всичко различно от мир ще е тотална щета за всички. И Сърбия, и Косово го демонстрираха, и Босна и Херцеговина - най-бедни, най-неразвити и хиляди човешки жертви", допълни министър-председателят.

"Мисля, че всички на Балканите сме осъзнали, че трябва да има повече мир, да вдигаме БВП и да има по-високи доходи - това искат хората", завърши Борисов.

Коментари

Задължително поле