Борисов: Повече няма да затваряме! (обзор)

Премиерът Бойко Борисов направи инспекция на новия обход до Поморие и бе категоричен, че юли и август нови ограничения като мерки срещу коронавируса няма да има.

Премиерът бе категоричен срещу нови ограничения за COVID-19

Колкото и гадна да е тази болест, можем да я преминем

 

Слушам проф. Мутафчийски, но слушам и доц. Мангъров - пазете се, трябва да живеем, каза министър-председателят

Няма да има нови ограничения за хората въпреки увеличената статистика на заразени от коронавирус. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешната си инспекция на новия обходен път към Поморие. “Това е малко като “с шапка, без шапка”. Като затворихме- защо затворихме. като отворихме- защо отворихме”, каза Борисов в отговор на въпросите на журналисти относно разхлабването на мерките. “Считам, че юли и август, колкото и гадна да е тази болест, ние няма да затворим сега”, посочи Борисов. “Колкото и да е тегаво, усилваме болниците, даваме пари за пътеки. Юли и август колкото можем да го преминем това като заболяване. Представете си вече ноември, декември - грип, други простудни заболявания -това ще ни смаже”, коментира още министър-председателят.

“Виждате, трафикът беше убийствен, хората искат да си почиват. Всеки може да се прибере вкъщи и да се заключи там. Защо искате със заповед да го забраним? Ами пазете се, не се скупчвайте, дезинфекцирайте”, заяви Борисов.

Премиерът отбеляза, че всеки ден провежда заседания с представителите на Националния оперативен щаб (НОЩ). “Еднакво внимателно слушам, повече слушам проф. Мутафчийски, но слушам и доц. Мангъров, който обяснява, че няма нищо. Усилваме болниците, даваме повече пари за пътеки. Пазете се, не се скупчвайте пазете дистанция, трябва да живеем. Щабът ако ги питам, още днес ще ми предложат да затворим всичко.
Морската вода е като сълзичка чиста и неслучайно плажовете надолу са пълни. Няколко месеца бяхме затворени в къщи, знаете какви са ефектите. А тези туристи които идват с чартърите тук, какво да ги правим?”, коментира още Борисов.

“Доволен съм, това е добре за въздуха, за хората от Поморие”, каза премиерът относно новия обходен път в региона. Другата седмица да започне строежа на Северния обход и така от София, Пловдив до Слънчев бряг ще се стига без светофар.

“Направихме много селскостопански подлези. Красота! Всеки ден оставяме направено. Това не могат да го боядисат”, каза той, подчертавайки свършената работа по време на сегашния мандат на кабинета.

В отговор на “Дондуков” 2: 

Българският бизнес не заслужава „бизнесмените ми са по-добри от бизнесмените ти“

“Българският бизнес и инвеститори не заслужават репликите “бизнесмените ми са по-добри от бизнесмените ти”. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на журналисти относно изявления на президента Румен Радев от миналия уикенд.

“Ченгеджийските му номера няма да коментирам. В неговата игра няма да влизам. Неговата роля е да се разходи някъде, да каже нещо и после да ме питате. Да се опита малко да обединява нацията, ние показваме направеното”, заяви още Борисов.

И допълни:“Единственото, за което му завиждам е, че успя да направи “реформа в съдебната система” - това да ти пращат предварително съдиите актовете си, за това мечтае всеки управляващ, но на нас не ни се е случвало”.

Премиерът поздрави служителите на ДАНС, МВР и разследващите органи и посочи, че тези институции се занимават с “акули”, защото преди имало обвинения, че само с “малки риби” се занимават.

“За разлика от други институции при нас като намерят виновни, седят в ареста, ние приемаме това, това е работата на независимата прокуратура и други институции”, заключи министър-председателят.

Проектът е на стойност 22 млн. лева

Китен с обновена пречиствателна станция за 55 000 души

Реконструкцията и разширяването на съществуваща пречиствателна станция край Китен включва 8 нови шахти и помпени станции, 13 съоръжения и резервоари.

Реконструкцията и разширяването на съществуваща пречиствателна станция край Китен ще обслужва над 55 000 жители и гости на Приморско и Китен по време на туристическия сезон. Това стана ясно при посещението на министър-председателя Бойко Борисов на работещото съоръжение заедно с екоминистъра Емил Димитров и зам.-регионалния министър Николай Нанков.

“Там, където сме поели ангажименти към турисическия браш, към населението, към всички гости - предоставяме най-чистото море. Всяка капка вода се пречиства”, посочи Борисов.

“Джи Пи Груп” АД завърши модернизацията на пречиствателната станция като разшири съоръжението и изгради отвеждащ колектор с дължина на трасето 1301,44 метра до заустване в река Караагач.

Проектът е за механично, биологично и химично пречистване, обеззаразяване на отпадъчни води и др., а общият капацитет на съоръженията за пречистване възлиза на 13,491 м3/дневно за 55 000 жители за сезон. Създадени са 8 нови шахти и помпени станции, 13 съоръжения и резервоари.

Общият бюджет на проекта е 22 272 737 лева.

Коментари

Задължително поле