Борисов поиска още пътища с Румъния

Председателят на Национална либерална партия Людовик Орбан зарадва премиерът Бойко Борисов с футболна топка с автограф от живата легенда на румънския футбол Георге Хаджи.

Нуждата от надграждане на вече съществуващия инфраструктурен капацитет не само в двете държави, но и на Балканите, около това мнение се обединиха премиерът Бойко Борисов и председателят на Национална либерална партия в Румъния Людовик Орбан. Двамата разговаряха на “Дондуков” 1, където изтъкнаха и необходимо да се задълбочи партньорството на всички нива между ГЕРБ и сестринската є партия от ЕНП в Румъния - Национална либерална партия (НЛП).

Според Борисов и Орбан по-добрите транспортни връзки биха донесли редица удобства на гражданите, но също така и биха дали тласък на културния обмен и туризма в региона.

Председателите на ГЕРБ и НЛП бяха категорични, че развитата инфраструктура в България, Румъния и другите балкански страни ще направи нашия регион много по-конкурентноспособен и атрактивен за чуждестранните инвеститори.

Двамата обсъдиха и необходимостта от реализирането на различни проекти от сферата на регионалното развитие от двете страни на Дунав.

В разговора беше коментиран и предстоящия избор на председатели на европейските институции и течащите в момента консултации. В тази връзка Орбан поздрави Борисов за отличния резултат на партията на европейските избори. Орбан използва възможността да честити на Борисов 60-годишния му юбилей и предаде специалните поздрави на румънския президент Клаус Йоханис - също роден на 13 юни 1959 г. Председателят на Национална либерална партия зарадва българския премиер с футболна топка с автограф от живата легенда на румънския футбол Георге Хаджи.

Коментари

Задължително поле