Борисов: Слабата ваксинация е бич за икономиката, Радев го е страх да не изгуби изборите (ВИДЕО)

В рамките на тези 10 години колко пречиствателни станции сме направили на Черноморието, милиарди вложихме, за да има гарантирано море. Над 100 милиона отидоха за Созопол, мръсната вода течеше на плажа и така до Лозенец, и Слънчев бряг, и Сарафово, Варна, Златни пясъци, Приморско, Несебър. Всичко се пречиства. Навсякъде пречиствателни станции, беше чудо. Всичко се пречиства, огромни инвестиции от страна на държавата в полза на туризма, същото и в планините. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с Националния борд по туризъм.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/287419406596091

Свърши се много работа и съм се гордял с това, което съм направим. Нямаме и град, в който реките да не се пречистват, заяви лидерът на ГЕРБ.

Днес има 166 починали, от понеделник до днес над 750 българи са загубили живота си. Това е огромен проблем за зимния туризъм, който се задава. Ако сравните БВП на държавите в Европа с броя на ваксинираните има абсолютна прилика. Колкото си по-на изток, толкова по-малко ваксинирани. Ние сега с един хартиен локдаун си мислим, че ще излъжем туристите. Посолствата пишат, че сме рискова държава и че не сме ваксинирани. Това е бич за икономиката, защото Радев го е страх да не изгуби изборите. Уж лошият модел на Борисов работеше миналата година през зимата, изтъкна Борисов. 

"Хемус" никога няма да бъде построена, Рашков всеки ден излиза да говори срещу магистралата. Без "Хемус" Северът е обречен. Северът беше ликвидиран. Съсредоточили са се да унищожат "Хемус". Вчера ме обвиниха, че е имам банка. Докато не ми отговорят коя е банката, няма да говоря по никаква тема с тях, за да им спретна едно дело, Рашков е богат човек, да си плати. Клевети, клевети, но това мина всякаква граница, изтъкна Борисов.

Гонихме 150 млрд. БВП, ако не беше Ковид, ние ще ги достигнем, когато минат артистите и измамниците. Тази седмица сме изгубили повече хора, отколкото от катастрофи за цяла година. Има малко време да се увеличат ваксинациите и да се спаси туризмът, заяви лидерът на ГЕРБ.

Зам.-председателят на борда Мартин Захариев благодари за срещата и изтъкна, че Борисов ги е потърсил в трудните за времена бранша. Ние от националния борд не сме срещу никого, ние сме със всеки, тук сме за да си кажем тази болка, болката е за пари. Той предложи държавата да връща по 10 лева на влязъл турист. Ние знаем как да си свършим работата, но никой не ни дава шанс, направихме черноморска организация през юли, изтъкна той.

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика